Új hozzászólás Aktív témák

  • BlacKSouL

    addikt

    Nagyanyámnak egy elég régi téglaépítésű családi házba mi a legideálisabb antenna megoldás az új digitális világba? Veszünk majd neki új ledelcédétévét, tehát csak az antennázás/kábelezés lesz szükséges.
    Padlás van, sima régi típusú cseréppel, majdnem rálátással a Kékestető toronyra, (durván 20-25 km légvonalban), tulajdonképp csak a szomszéd ház teteje/cserepei takarják. A padlástól a tévéig kb. 8-10m-nyi kábel kellene.
    A verenda ablakai alatt van kb. fél méternyi eresz, tehát az kvázi száraz, de oldalról nyitott, tehát ha bever az eső/hó, akkor az ablakot is éri. Ugyanakkor innen direkt rálátás van a kékesi toronyra. Itt beásható egy kisebb oszlop is, vagy kis méret esetén a falra is szerelhető valami. Innen a tv távolság kb. 4-4,5 m.
    A tv-től a kékesi torony felé direktben kb. 2 db, 35-40 centis téglafal van, de olyan, ami pl. a telefon térerőt 0-ra árnyékolja.

    Az alapvető kérdés az lenne, hogy mi a jobb: kültéri hagyományos típusú antenna padlásra, vagy ház mellé, vagy egy beltéri valahova. A beltéri elmehet mondjuk a verenda sarkához is, ahonnan 30 centi híján meglenne a rálátás a toronyra is, de onnan pont még nem látni, és a szomszéd ház sarka olyan 1 méternyit belóg a képbe.
    Sajnos nem tudom, hogy ezeknél az új antennáknál, a digitális új világban mik az alapvető szükségletek, és egyáltalán hogy működnek a kültéri illetve a beltéri antennák. A beltérik erősítése pl. a kültériben nincs meg? És az miaz, hogy a beltérin az van, 40dB, míg a kültérin 10-15 dB.?

    (Nálunk itthon csillagpontos rendszer van, 64 lakásos paneltömb, ezért is nem tudom)

    Pl. itt az 1, 2, 3, 4 között mik az alapvető különbségek?

    Aláírás (nem kötelező megadni)

Új hozzászólás Aktív témák