Új hozzászólás Aktív témák

  • s3toraph

    senior tag

    Sziasztok!

    Segítségeteket kérném, hogy mi kellhet nálunk mindig TV-s ingyens 7 digitális csatorna fogásához!
    Nem értek hozzá, utolsó 200 hsz-t megnéztem, sokkal nem lettem okosabb, így kérdezek inkább:

    - T-home-os beltéri egységgel (intek márkájú) TV-zünk most, kültéri parabola antennával fogja a jelet.
    Antennától koax kábel a beltéribe, ebből HDMI-vel megy tovább a jel a TV-re.
    A TV egy Samsung plazma (PS42A410C1XXC), aminek a felhasználói kézikönyvében a specificationnél ennyit találtam: "This device is a Class B digital apparatus." Ebből én nem tudom megállapítani, hogy most a TV önmagában alkalmas a digitális műsor fogadására, vagy sem. Szerintetek alkalmas?

    - Ha igen, akkor úgy működne a vétel, hogy egy régebbi, most használaton kívüli, szintén parabola antennát összekötöm a TV-vel koax kábellel (T-home-ot meg akarjuk szüntetni hűségidő után, ingyenesen fogható mindig TV lenne helyette)?

    - Ha nem, akkor milyen digitális vevőegységet/DVB-T MPEG 4 tuneres eszközt vegyek? Antennából a meglévőek közül menne valamelyikkel, vagy antenna is új kell? Hajdúnánáson lakunk, ha minden igaz a tokaji adótól kapjuk az adást.

    - Jól értelmezem, hogy a digitális adás az analóg adás helyébe lép, vagyis ugyanazokkal a tv tornyokkal szórják mint eddig?

    - Valamit még nem értek: a TV a beltérivel a HDMI-n kívül scart-al is össze van kötve (valamint a TV-be be van dugva még a sima antenna kábel is a padláson lévő "sima" antennához), és az oké, hogy forrásválasztásnál (source gomb) TV távirányítón külső 1 a padlás antenna jele ronda szemcsés, HDMI2-t választva meg a t-home-os szép kép van, de hogy külső 2-n is van kép ami minőségben pont a kettő között van, az hogy lehet? Most a jel ami a koaxon bemegy a beltéribe akkor simán áthalad csak rajta, scarton meg be a TV-be? :F Ezt most milyen adás akkor? T-home felől fogom az analóg TV-adást, ugyanazt mint padlás antennával csak jobb a képe? A T-home-os pedig digitális (a HDMI-n), azért annak a legszebb a képe?:F

    Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -

Új hozzászólás Aktív témák