Új hozzászólás Aktív témák

  • Taoharcos

    aktív tag

    Sziasztok!

    Én most küzdök egy eladóval (a nevét nem írom most le). Hirdetett egy ramot, 1333MHz-es volt leírva a hirdetésbe, semmi utalás hogy kétféle ram közül az egyik 1333-as a másik 1600-as. Csak annyi, hogy az általam megvettnek oda volt írva a típusa. Én persze nem néztem meg, mert bíztam az eladó által leírt 1333MHz-es adatban. Mikor megérkezett csalódottan vette mtudomásul, hogy ez bizony nem az amit vártam. Persze nem volt hajlandó visszacsinálni az üzletet.
    Na mindegy gondoltam akkor én eladom, legfeljebb bukom a postaköltséget, mert előre utaltam, és ő postán küldte. Megbíztam benne, mert csak pozitív értékelései voltak. Találtam is egy vevőt, de kikötöttem, hogy csak úgy adom el, ha kipróbáljuk az ő gépében. A teszt eredményességét az is javÍtotta, hogy a gépében már volt egy ugyanilyen típusú ram, ehez kereset párt. Így nyilvánvaló volt, hogy el kell indulnia a gépében. Csalódottan vettem tudomásul, hogy a ram bizony nem indul el, hibás. Perssze az eladó semmiféle felelősséget nem vállal.
    Oké gondoltam bebuktam, akkor legfeljebb negatívra értékelem. Most már arról kaptam üzenetet a hardveraprotól, hogy azt állítja nem tőle vettem a ramot. Egyelőre látszik az adatlapján a negatív értékelés. Kérdés kinek hisznek?
    Egyébként el tudom hinni hogy valamikor müködött a ram, hozzám amikor megérkezett mechanikusan megfelelően volt védve kartondobozban, de semmiféle ESD védett csomagolás nem volt. Sajnos sokszor taláálkozom ezzel akár személyes átvételnél is, hogy nem használnak az eladó ESD védett zacskót. Sajnos eenek a jelentőségét sok felhasználó nem tudja. Ennek híján egy sztatikus kisülésnél akármikor tönkremehet az alkatrész.
    Egyébként most rákerestem és az én inkorrekt eladóm is panaszkodott már itt. Persze most elfelejtette mi is az a korrektség.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák