Új hozzászólás Aktív témák

  • sifarr

    senior tag

    válasz DrBubo77 #58097 üzenetére

    A politika és a vallás mint téma csak a linkelt topikokban kaphat helyet.
    Számomra a helyzet de jure tiszta - viszont de facto ... :F
    Szerintem az eddigi hozzászólások közül is több volt, amely politizálás szempontjából ha akarom vemhes, ha akarom nem.
    Nekem nem világos, hogy akár a moderátoroknál, akár nálad hol kezdődik a politizálás, amelynek csak a megadott topicban van helye. Lehet, hogy még közöttetek is van eltérés a megítélés rekintetében.

    Csak hogy tisztábban lássak hoznék egy példát, s kérném, hogy akár te, akár bármelyik moderátor mutasson rá, hol kezdődik benne a politizálás.

    Nálunk 2 vezetékes internetszolgáltató van: a Telekom és a Digi. Egyik gyerekemnél is kettő: UPC/Voda és a Digi. Nálunk van verseny a szolgáltatók között, náluk volt, már nincs.
    Amikor a Vodát (benne UPC-t) és a Digit felvásárolták és egy cég, akkor ezt az ügyletet az EU legfeljebb 1-2 országában engedélyezték volna versenyjogi okokból, a legfeljebb kettőből az egyik mi vagyunk. Magyarázni nem kell különösebben: csökkenti a versenyt, az árversenyt is.
    Ha máshol a felvásárlást engedték volnak, akkor kikötik, hogy az egyik vezetékest az új tulajnak el kell (egyben) adnia.
    Mára nekem nem egyértelmű, hogy a mobiloknál a Telekom a legdrágább. A Yeti utolérte.
    De! A Yetit nem akarták eladni a csehek, mert reménykedtek/bíztak a Digi felvásárlásában, esetleg fúzióban. Ez lett volna a verseny szempontjából is normális, ésszerű, a lakosság, a fogyasztók érdeke. A Digit azonban más vehette meg. Nem tisztán piaci alapon.
    Most a Yeti kétségbeesetten próbálkozik mobilalapon kiépíteni a "vezetékes" internetes és TV-s lábát. Persze ez így sokkal drágább, valamint minőségileg sem lesz ugyanaz mint egy valódi optikai hálózaton. A Yeti horror publikus tarifájában ez is benne van.
    Ha leírom, konkrétan megnevezem, hogy miért, kinek a döntése által, kiknek az érdekében történt mindez, és hogy ez kárt (drágább tarifát) jelent a fogyasztóknak, akkor én politizálok? Vagy csak elemzem a való világot?
    Az "igen" és a "nem" válasz is jó - szerintem. Csak ha a válasz igen és ez tilos, akkor egy mobilos topicban tényleg csak a lefedettségről lehet eszmét cserélni.

Új hozzászólás Aktív témák