Új hozzászólás Aktív témák

  • Digitalis

    senior tag

    válasz Cathfaern #104383 üzenetére

    Szerintem, érdemes 2-3 ciklust felépíteni, két-három különböző karakterű, de szerethető, jó fejessel. Felteszem a Sennheiser hd560s-t, wow, a francba ez milyen részletes, mennyire csodásan kiegyenlített stb., utána egy- két hétig hallgatom az AKG K371-et, megint felfedezem, hogy ez milyen jó kis zárt fejes, mennyire jól van hangolva, de kellemes szubasszusa. Hasonlóképpen, ha visszatérsz egy hét múlva leakasztom Sennheiser hd560s-t, hogy ez mennyire klassz, ez milyen részletes, mennyire csodásan kiegyenlített stb. Így, ha szüneteket tartasz egy-egy fejes után, elkerülöd a megszokást vagy a ráunást. Ez olyasmi, mint amikor barátaiddal vagy egész nap, szereted őket, jó fejek, de egy idő után még is szeretsz hazamenni, jó néha egyedül lenni, önmagad lenni. Szerintem ezért is jó 2-3 fejhallgató, mert ez egyfajta hifi zuhany, kell ami időnként kitakarítja, újraindítja az agyat. Ezek után sokkal jobban fogod értékelni fejhallgatód tulajdonságait.
    Élvezni kell őket, nem hajszolni az állandó frissítéseket, nem kell felülni mindig a hype vonatra, ami megjelenik. Van egy tisztességes DAC-od, hozzá 2-3 fejesed, és ha megjelenik egy 20x drágább DAC, tuti nem lesz 20 jobb a hangja ez egészen biztos.
    Szerintem ez működik, ha ezt belátja a mezei audiofil, közel sem fog viszketni már úgy a hifi bogár sem.

    Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.

Új hozzászólás Aktív témák