Új hozzászólás Aktív témák

  • bitrograde

    senior tag

    Szerintem nem lenne baj, hogy egy rendes hifi készülék, akár egy fülhallgató is) annyiba kerül, amennyit elkérnek érte. Inkább az okozza a problémát, hogy a hobbieszközeink tartós fogyasztási cikk státusát kikezdte az idő. Ez az "azért a pénzért van sokkal jobb", "kíváncsi vagyok, hogy amaz mennyivel jobb", stb. típusú hifibogaras vakaródzás szokott sokba kerülne. Hogy az ember adja és veszi a cuccokat, az új készülékek esetében minimum a forgalmi adó összegét bukva. Annak idején, még a megboldogult avx őskorában a vásárlási tanácsok között az szerepelt első helyen valakinél, hogy "vedd meg valaki más rendszerét", és én ezt akkor butaságnak gondoltam: honnan is tudhatnám, hogy az nekem megfelel-e? Ma már kicsit másképp látom: aki nem akarja a csak a fejében létező ideális hangzást kergetni, aki nem akar évente X összeget elkölteni erre a hobbira, mert inkább a zenehallgatás érdekli, annak igenis jó tanács a "vedd meg valaki rendszerét", ha tetszik, és dőlj hátra, hallgasd a zenét!
    Vannak készülékek, ha tetszik, a hifi klasszikusai, melyek őrzik értéküket, az áruk meg nem nagyon változik, csak inkább annak a megítélése. Ide tartozhatnak a Sennheiser midfi fülesei, vagy mondjuk a NAD 3020, 310, sok egyéb vassal egyetemben az én lerúgott Bryston 4B-m, a klasszikus kékvérű angol dobozok a kilencvenes évek elejéről, amikor még azt gondolták, hogy a hifi mindenkié kellene, hogy legyen, stb.
    Szerintem a lejtmenet nagyjából a forrásokkal történő variálással kezdődött el: mióta a zenei anyagokhoz való hozzáférés esetében áttört a gát, azóta megpróbálják máshol és másképp lenyúzni a zenehallgatókról a bőrt. Nem véletlen, hogy az iparág mélyrepülése nagyjából egybeesik a digitális tolvajlás felfutásával és az arra adott, elsősorban gazdaságilag motivált reakciókkal.
    Az emberek többsége csak készüléket vesz, nem nagyon érdekli, mit is jelent a gazdasági szavazatának leadása, de tényleg nem akarom megnyitni a chifi meg a PC vs. streamer vitát megint. Én előbb vennék európai hifi gyártótól drágább, megbízható )és persze neme tetsző és a céljaimnak megfelelő) készüléket, mint....

    Eladó DIY OTL fejhallgató erősítő a hirdetéseim között.

Új hozzászólás Aktív témák