Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz zoleee24 #25362 üzenetére

    A Superluxokat én még nem hallgattam. Az adott összefüggésben figyelmedbe ajánlom az AKG K511-et. Ez ugyan zárt, de laza, szellős, nem okoz bezártsági problémákat szerintem. A hangja nagyon jó, kulturáltan energikus ezen az áron, de persze lehetségesnek tartom, hogy a hasonló árú Superluxok jobban szólnak.

    (#25360) hubee
    Én is elég nagyra tartom a Focalt, úgyhogy plusz egy szavazat Schafranek mellé, kb. a leírásával is egyetértek, bár talán én egy picurkát keményebbnek írtam volna a hangszínét - kicsit érzékeny a forrásra, a hangfelvételre, de ennyi kell is. Én a Spiritre szavaznék a Beyer ellenében, bár az adott erősítő-DAC-ot még nem hallgattam, biztos vagyok benne, hogy jól kijönnének egymással, az egy igen kulturált erősítő lehet az olvasmányaim alapján. De Schafranekéhez hasonlóan ez is inkább szólista különvélemény, mintsem kórus.
    Egy jóféle csöves nagyon jól állna a Focalnak, de az adott Audio-GD-hez képest valószínűleg a drágább fajtából kell választani, hogy számottevően felülmúlja a mostani erősítőfokozatodat - bár a Vodkaboy által összeszerelt típusokat eléggé dícséri, akinek már van, és elég jó árúak. Az erősítőkiegészítést tehát mindenképpen csak alapos meghallgatásos próbák után érdemes megkockáztatni.

    (#25356) torma1981
    Ha eredeti az a gyanúsan olcsó K551 (a Best Byte-ban kapható minden bizonnyal eredeti, az nem egy sufnicég), akkor azért az teljesen más kategória, mint a K540, tehát bőven megéri a plusz 7ezret, ez nem is lehet kérdés, de mint más is írta, a karakterük telejesen más, az 540 látványos hifi, irdatlan kiterjedésű sávszélekkel lent is fent is (főleg a magassávban érezni nagyon kiterjedtnek, bár egy kicsit ez becsapós), az 551 visszafogott audiofil, középsávorientált, hosszútávon mutatja meg az értékeit, és erősítőigényesebb. Az erősítőigényességet itt a minőség kimutatása értelmében mondom, mert egyébként az 540 halkabb, tehát erőigényesebb. A magam részéről a J88-at is ajánlanám, akár 30ezerért is, nemhogy 20ezerért, ahová lement az ára, de a J88 is inkább "hifi" fejes, és mint mondtam, a K551 sokkal kifinomultabb, "audiofil" fejes, kevesebbet mond, de azt korrektebbül, hangszerhűbben, tehát 30ezerért azt ki kell használni.

    (#25333) bundli
    Abban az ársávban nekem az egyik egyértelmű kedvencem a B&W P7, bármely zenére. Feltétlenül hallgasd meg, itthon 120ezer, külföldön kicsit olcsóbb - 200ezerért persze lehet jobbat is találni, ha odáig is felmerészkedsz. Mindazonáltal, ha már ilyen drága készülékeket akarsz venni, akkor főleg remélem, hogy egy idő után elkezdesz zenéket is hallgatni vele. A mostani partitúrádhoz inkább nem emlegetek 200ezres fejeseket, mert "kár belé". Egyébként, .DDL-hez hasonlóan planárokat ajánlanék, - ha nem lenne "kár belé".

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák