Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz Something_ #28807 üzenetére

    Hallgattam már mindkettőt bőséggel, de nehéz lenne a megközelítésmódodra bármi okosat válaszolni. Egyrészt a két fejhallgatónak nem sok köze van egymáshoz, nehéz lenne őket összehasonlítani, pusztán amiatt, mert az öcsédnek éppen MixR-e van, másrészt a választásod - miszerint az XB-910 "mindent vitt" - eléggé kezelhetetlen ebben a formában, és a valószínűsíthető tapasztalatlanságod okán nehéz éreztetni, hogy miért.
    Az XB-910 egy skizofrén fejhallgató (miközben a fejhallgatózás eleve skizofrén dolog). Én már többször védtem itt az ő és a hozzá hasonlók (pl. a sokat emlegetett Denon D1100) módszerét, mint a lehetséges útját annak, hogy a fejhallgatók zenehallgatásra való totális alkalmatlanságát ellensúlyozzuk, de ajánlgatni mégse szívesen ajánlgatnám, mert lehetőleg én sem az XB-910 félékkel szoktam megalkudni, ha fejhallgatót választok. Fejhallgatóként értelmezhetetlen, annyira mélykiemelős és magaselnyomós a hangzási balansza, a tónusa. Hangsúlyozom, mint fejhallgatóé. Ha mint általános értelemben vett hangsugárzót veszem, akkor azt kell mondjam, hogy az ilyen fejhallgatónak van valami esélye, hogy a való életre (élő hangverseny) jellemző hangzási balanszok illúzióját felidézze. De szabad-e a fejhallgatót az általános értelemben vett hangsugárzók közé értelmeznünk? A fejhallgató csak játékszer, pótszer. Afféle "hangsugárzómodell". Érdemes eldöntenünk, hogy mit várunk tőle, azazhogy olyan "játékhangot-e", amely a lineárisabb, korrektebb frekvenciabalanszú fejhallgatók sajátja, és akkor messze kerüljük a hájas XB-910 féléket, vagy olyan hangot-e, amely hasonlít a való élet hangzási balanszához, és akkor az XB-910-hez hasonlatos, végletesen csalós frekvenciamenetűek közül kényszerülünk választani. Ha neked az MM-ban az XB-910 volt, amelyik "mindent vitt", akkor neked megéri 35ezerért. De érdemes lenne inkább a Fejhallgató Plázába (és/vagy a Hangbarlangba, Nomonoba...) is bemenned, és ott hallgatózni bizonyos Shure-okat, Beyereket, Audio-Technicácat, AKG-ket..., hátha úgy döntenél, hogy mégis inkább a lineárisabb típusú fejhallgatókkal alkudnál meg, amelyek a fejhallgatók által adható hangot adják, tudomásul véve, hogy a fejhallgató az csak "játékhangot" tud adni.
    A MixR filozófiája (ellentétben az általános Beats filozófiával) inkább a lineárisakhoz áll közel, illetve nagyjából félúton van a tárgyalt két tipikus csoport között.
    Mindazonáltal ezek ketten nem igazán egymással párbajképesek, mert az XB-910 egy "viszonylag gazdag polgár", egy gourmand, a MixR pedig egy "viszonylag gazdag arisztokrata", egy gourmet. A "vagyonuk mértékében" nincs nagy különbség, de nem egy helyre járnak, nem azonos körökben mozognak, nem ugyanazt az ételt eszik, nem is ugyanúgy esznek.

    Szerk. Az általam adható javaslat tehát: kezd az egészet elölről.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák