Új hozzászólás Aktív témák

  • KisTücsök

    addikt

    Voltam hallgatózni. Fejhallgatóplázában. Nem néztek csúnyán. :D

    Sajnos HD600-uk nem volt, azt nem tudtam megfülelni. :(

    Viszont a következőket sikerült:

    AKG Q701
    Senn HD598
    Beyer DT990
    AT ATH-A900X
    AT ATH-AD900X

    Anyaghasználatra, kinézetre a két AT-t leszámítva a többi bejött. A Beyer volt a legkényelmesebb, utána talán a Senn és az AKG.

    Hangra az AKG tetszett a legjobban. Az a tér lenyűgöző volt. Olyan szinten nyugisan, lazán közölte a dolgokat, hogy teljesen megértem, ha valakinek ez unalmas. :D Engem viszont megvett. A hibái ellenére is. Mert valóban, kicsit, főleg a többihez képest kevesebb a mélye, de egyáltalán nem zavart. Beraktak egy cd-t, azt hallgattuk, egy-egy szám bizonyos részeinél a magas hangok már zavaróan hangosak, élesek voltak, ott sokszor poti után is kellett nyúlnom. Bár ez főleg csak az AKG-nál volt jelen. Esetleg az a 10kHz-es kiemelés, melyet kammerer említett? A többinél nem éreztem, hogy lejjebb kéne halkítanom.

    Az A900 nem az én világom, nagyon nem, de gondolom ez a zárt jellegének tudható be. Egyáltalán nem tetszett. A kistesó (árban), az AD900, a nyitott már egész jó volt, nem volt akkora tere, mint a 701-nek, cserébe viszont több volt a mélye. Kicsit talán még túl nyomulós volt, de azért szokható.

    A HD598-on azért érződött, hogy egy (fél)ligával lentebb játszik, de egyáltalán nem volt rossz. A karaktere bejött, kicsit talán szellősebb, nyugisabb, mint az AD900, bár (árának megfelelően) kevesebb részlettel, kisebb térrel. Ezek után nagyon kíváncsi lettem volna, hogy mit tud a HD600, mert ha kb ilyesmi, csak mindenből egy kicsit több, szebb, stb, akkor lehet letudta volna nyomni az AKG-t.

    A Beyer is egész jó volt. Elég kiegyenlített, nem éreztem, hogy bárhol is kiemelne. Nem is nagyon lepődtem meg a hangján, persze nagyon nem egy liga, de karakterisztika terén a mostani kis Beyerem is ilyesmi. De ez inkább a HD598 vetélytársa lehetne, annyira nem zenélt jól, mint a Q701 meg az AD900, de nem is kerül annyiba. Kár, hogy magasabb kategóriás Beyer nem volt.

    A lényeg az lett volna, hogy a Q701-et meg a HD600-zat összehasonlítsam, ez sajnos nem sikerült, de azért megérte elmenni. Ilyen jellegű fejeseket nem hallottam még, az sem volt biztos, hogy egyáltalán kell nekem ez, de a Q701-et eltudom képzelni, hogy rendszert építek rá, kérdés, hogy a HD600 mit mutatna? Az biztos, hogy 150k-s erősítőt nem fogok venni hozzá, bár még ha csak a használt árát is nézem (MUSIC HALL PH 25.2, ez volt az üzletben), gondolom 80 körül, ha egyáltalán van, az is sok.

    Van fönt most két 701-es is, egyik ráadásul egyszer használt, ergo még bejáratós is, bár fekete, fehérben jobban tetszik. Nem tudom, majd még alszok rá egyet-kettőt.

Új hozzászólás Aktív témák