Új hozzászólás Aktív témák

  • #16820480

    törölt tag

    Pioneer HRM-7 első benyomások:

    Meglepően nagy. Azt hittem, hogy ilyen Beyet méretű lesz nagyjából, de ez inkább AD1000x, csak zártban. Igényesen van összerakva, két kábel és két pár vlúr párna van hozzá alapból, és nagyjából ezzel ki is merült a doboz tartalma.
    Kényelemre nem lehet panasz, nagyon könnyű, nem nagy a szorítóereje sem és nincs benne ilyen búvársisak érzete az embernek. Ami fura, hogy nincs két tengelyes mechanikája, így nem igazán tud ráfordulni az ember efjére, és ez egyben az egyik leggyengébb pontja, mert valahogy pont úgy áll alapból, hogy az arc felőli részen a párnák kicsit elállnak. Nagyobb/kerekebb fejen ez nem lenne szerintem probléma, így viszont kicsit elszökik a basszus (azért marad is még). Ha ezt meg lehetne oldani, akkor tényleg nagyon állat fejes lenne.
    Hangra azért kicsit féltem tőle, mert hogy DJ fejesnek írják, és lényegében neten rákeresve nincs is máshol teszt róla, csak ilyen "whataDJ" jellegű oldalakon. De vagy én nem tudom, hogy mit csinál egy DJ, vagy azok a gyártók nem tudják, akik az ilyen színes-szagos brummogó basszusos szutykokat gyártják DJ néven, mert ez teljesen más hang, mint amitől a hírneve alapján tartottam. Meglepően kellemes a tere zárthoz képest, talán még a K550-nél is nagyobb, szellős érzetet kelt, a hangja elég világos, de azért tud mélyre menni. Kicsit az AD1000X jut róla eszembe, csak több méllyel (zárt ugye), meg nem annyira részletes a hangzása (azért nem is egy árkategória a kettő). A magasak szépen csilingelnek, a közép is egész jó, a mélyeknél érzem azt egyelőre csak, hogy kicsit tompább, nem olyan jól textúrázott, mint a PM3 (meg úgy általában planárok) esetében, hanem egy hangyányit azért elnagyolt. A mélyek mennyisége meg nagyon függ az illeszkedéstől, ha kicsit odafogom kézzel, hogy ne álljon el, akkor érezhetően több van, bár akkor sem jön meg a textúrája, szóval ez végülis nem olyan nagykülönbség.
    Persze mindezt most így a dobozból kivéve, kb egy órája jött meg, szóval még majd járatom. Amúgy elég könnyen hajthatónak tűnik, kevesebb hangerő kell neki, mint a T40rp-nek, valahol a PM3 szintjén van érzésre. Mondjuk ettől még nem igazán hordozható fejes, főleg a mérete miatt, bár láttam már ilyesmi nagy cuccal embereket tömegközlekedni :D

Új hozzászólás Aktív témák