Új hozzászólás Aktív témák

  • gyapo11

    Topikgazda

    válasz betyarr #1611 üzenetére

    Spyderco nem volt a kezemben, nem tudom mekkora erővel lehet rányomni, és mennyire szedi le az anyagot. A Lansky-féle az nekem is van, egyszerű különböző finomságú kövek, elég nagy erőt lehet átvinni, az tuti jó.
    Ha passzol az élszög, akkor nagyon keveset kell lecsiszolni, szerintem erre való a Spyderco és a hasonló ferde köves élezők.
    Az új késeken gyakran elég tompa az élszög, mert ez gyorsabban elérhető és kevesebb anyagot kell leszedni, valamint tartósabb az él, ezért szeretik a gyártók. Aztán jön a késmániás, szeretne jobb élet, ami a selyempapírt is viszi meg átesik a paradicsomon, ehhez viszont laposabb élszög kell, és elég sokat kell leszedni a gyári élszalag tövéből.

    Két oldalon a két háromszöget kell leszedni a laposabb élszöghöz. Ha a használattól eltompul az él, akkor pár század mm kopik le az élből, ennek eltüntetésére a két élszalagból kb a felét kell lecsiszolni. Annak ez a két háromszög legalább a százszorosa. Tehát nagyon fontos, hogy a késnek milyen az élszöge, ahogy ezt pár hozzászólással előbb írtam.

    menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

Új hozzászólás Aktív témák