Új hozzászólás Aktív témák

  • gyapo11

    Topikgazda

    válasz betyarr #1636 üzenetére

    Ezek nem: a sashimi egy 3 részes készletben van, abból a másik kettőt nem használom, az egyik egy kis kés, a másik egy santoku, a pengén 5-6 lyuk van, azt hittem milyen jó lesz nem rátapadósan szeletelni, de nem, tapad rá minden mint a nyavalya, a lukaktól függetlenül. Valamikor vettem egy séfkést valamelyik áruházban, de vastag és nehéz, én meg a vékony és könnyűt szeretem. Fiskars 5 darabos készlet, ebből kettő szeletelő, aminek nem olyan széles a pengéje, hogy a markolatot fogva ne verjem oda az ujjaimat a deszkához. Nekem a széles pengéjű séfkés jön be, a húst is azzal szeletelem, nem a szeletelő késsel.

    Ami részben váltak be, egy Tramontina saválló séfkés, olyan vékony, hogy peng, zenélni lehet rajta mint a kétemberes fűrészen, nem is elég széles a penge, leér az ujjam, de olyan brutálisan éles, hogy paradicsomot-paprikát a lecsóba csak ezzel vagdosok, vagy húsvéti főtt sonkát hogy ne essen szét darabokra. Én fentem meg, kerámia csövön szoktam meghúzni szárazon, borotva. Pennys fehér kerámia bevonatos santoku és séfkés, a santokun mélyedések a pengén, valamivel talán kevésbé tapadnak rá a cuccok, de még igazából nem éleztem, a gyári él meg nem az igazi. 30 centis piaci késestől, vastag, brutális darab, talán az is Tramontina, nehéz, mindennapos munkára nem jó, viszont amikor kell az erő, akkor jó, sütőtök, szalonnabőr, ilyenekre.

    A legmeglepőbb bevált az Lidl séfkés talán 300 vagy 500 Ft volt, egyszerű fekete műanyag markolat végig fut benne a fém, nincs a penge tövéig élezve, azzal szenvedtem egy sort, mire leszedtem a sok anyagot. Könnyű élezni, mégis tartja, 20 centis, mindennapos. Egy másik már nem tudom honnan, készletben egy séfkés meg egy kis kés, utóbbit asszony használja evéshez. Két jó tulajdonsága is van, gumírozott markolat, vizes kézzel se csúszik, és lejön a penge a markolat alá, a markolat tetején szépen lapított felület van, ahova jól lehet támaszkodni a kéznek, erősebb nyomást igénylő vágásokhoz. Jól élezhető, hagymát, petrezselymet, medvehagymát aprítani, húst szeletelni jó. Szintén olcsó, 1000 volt a két kés.

    menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

Új hozzászólás Aktív témák