Új hozzászólás Aktív témák

  • 04ahgy

    nagyúr

    válasz Rossi #46467 üzenetére

    Ha stabil a CL9, akkor miért ne használnád úgy? Ajándék, ha mégoly csekély növekedés is. Kis feszemeléssel stabilizálhatod, ha épp csak instabilkodna, 1,55 ...1,6V-ig OK. Az alapalpodon frissíts BIOS-t [link]. Fontos: a legutolsó olyat töltsd le, ami 12MB-os (BIOS + updater), amiből csak az updater-t kell használnod. Majd a legfrissebb BIOS fájlt is töltsd le. Az updater-t elindítod rendszergazdaként, és kitallózod a legfrissebb BIOS fájlt. Sok stabilitásjavítást adtak ki a korábbi BIOS-okban, jó ASUS szokás szerint.

    (#46468) fatboy.slim: tizen hozzászóláson keresztül tök jól elcsevegtetek a semmiről, a kiváló szakértelemmel bíró válaszoló még a probléma lényegét sem fogta fel (miszerint csak az 1866MHz-es órajelet nem veszi be, alaphelyzetbe áll mindig, de be tudsz lépni a BIOS-ba amúgy amikor 1333-on elindul a gép). Ami információ baromi fontos lenne:
    - konkrétan, típusra milyen CPU-d van
    - konrétan melyik revíziós az alaplapod (van rev.1.0, rev.1.1, rev.1.2, és rev.3.0). Megjegyzem, szerintem 99% valószínűséggel a rev. 3.0-d van a képernyőkép alapján.
    - konkrétan melyik BIOS van jelenleg rajta?
    - konkrétan melyik slotokba raktad a RAM-okat?
    - egy modullal próbálva beveszi-e (X.M.P. Profile 1 alkalmazásával) az 1866MHz-et?

    (#46469) ittakary: 99% eséllyel fog menni, de kérj rá kipróbálási garit.

    (#46470) aAron_: 1,5V-os 1333MHz-es memóriák. Ha az alaplapod kompatibilitási listáján nincs, akkor semmi nem garantált, mindamellett 99% eséllyel semmi probléma nem lesz Haswell CPU-val sem, ha amúgy hardveresen maga a RAM hibátlan.

    MrBrook, te hozzászólást gyűjtesz, vagymi?

    HGyu

    7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

Új hozzászólás Aktív témák