Új hozzászólás Aktív témák

  • 1430

    senior tag

    válasz kezdő #44457 üzenetére

    Elnézést hogy ennyire a kályhától kezdem, de szeretnék rávilágítani a ponthatár változásakor az új ponthatárra való átállásra. Korábban 340 pont volt az arany határ, 2014.02.01-től pedig 150. Ugyanakkor 2014.02.01-től a pontszámítás is megváltozott (nem véletlenül csökkent le ennyire a ponthatár). Hogy történik az átállás, mikor a ponthatár változik? Az átfutás bő fél év! Miért? Az utolsó 6 havi pontszám (nem meglepő módon) az utolsó 6 hónapban adott pontok összege. Minden hónap 10. napja tájt van a vizsgálat, és ekkor először is kiszámolja a múlt havi számla (Domino esetén elköltött egyenleg) alapján a rendszer az adható pontokat. Bár február 1-től van az új szabály, mivel februárban még a januári számlát elemezte a rendszer, arra még a januárban érvényes szabály érvényesült, így természetesen a ponthatár is 340 pont volt. Március 10-én viszont már a februári szabályok alapján kaptál pontot, így az a helyzet állt elő, hogy az utolsó 6 havi pontszámodból 1 hónapra már az új szabály szerinti pontszámot kaptad, 5-re meg még a régi volt. Ebből adódóan még nem a 150, de már nem is 340 pont volt a figyelembe vett ponthatár, hanem 308! Ez hogy jött ki? A régi és az új ponthatár különbözetének hatodával csökkent a ponthatár, vagy ha úgy tetszik, a régi és az új ponthatár súlyozott átlaga érvényesült, ahol a súlyt az adta, hogy a régi és az új határ hány hónappal képviseltette magát a 6 havi pontszámban. Szóval a logikát folytatva a május 10-i vizsgálatkor 245 pontod kellett legyen ahhoz, hogy a következő hónaptól arany szintre kerülj. Mivel 252 pontod van és állításod szerint lejárt számlád nem volt május 10-e tájt (a tárgyhavi ilyenkor még nyilván nem lehet lejárt, hiszen írtad is, hogy 19-e volt a határideje), ezért véleményem szerint megítélte neked a rendszer az arany szintet, de az csak következő hónap 1-étől lép életbe. Ha június 1-én nem vált aranyra az online felület, akkor vagy mégis volt elmaradásod, vagy hiba van, amit nyilván megreklamálhatsz. Amúgy meg az augusztusi vizsgálat lesz az első, ahol a 150 pontos határ fog érvényesülni, és annak hatása szeptember 1-től mutatkozik meg.

    Teko001
    "Az vicces, mert a honlapon aktuálisat írnak."
    Erre gondolsz?
    "Telefonját 15 napon belül megjavítjuk, vagy ha ez nem lehetséges, pontosan ugyanolyan, típusazonos1 telefonra cseréljük. Ha az adott telefon már nem kapható, akkor más típusú, az aktuális akciós kiskereskedelmi árlistában megtalálható telefont választhat, a sérült telefon legutolsó akciós kiskereskedelmi árának maximum 110%-ig terjedő értékben."
    Mert akkor értelmezzük: ha az adott típus nem kapható, akkor az éppen aktuális kikser akciós árlistából választhatsz a már nem kapható készülék utolsó kisker akciós árának max 110%-áig.

    SzGee
    Vedd meg a Domino Web-es Stick-et, utána váltsd át előfizetésre. Ilyenkor nem kell hűséget vállalnod és az átváltás is díjmentes (bár előleget még bekérhetnek, ha úgy ítélik meg), és akkor választhatsz a több 10 GB-os csomagokból is (kivéve a társkártyás konstrukciókat, legalábbis ha nincs másik, legalább arany szintű előfizetésed). Mikor már nem kell, megszünteted. Viszont ha nagyon vidékre mész, kérdezz rá a lefedettségre is!

    ''Usus de plura docebit!'' - A gyakorlat majd megtanít a többire!

Új hozzászólás Aktív témák