Új hozzászólás Aktív témák

  • AtHoS

    nagyúr

    válasz Daffni2 #20121 üzenetére

    A kiemelt és aláhúzott részt nagyon sokféleképpen lehet értelmezni és ebből adódnak a mindenféle félreértések.

    Ezt lehet úgy is értelmezni, hogy:
    Én megkötöttem a határozott idejű szerződést, mert x forintomért z percet tudtam beszélni, így egy percnyi beszélgetésem y/z forintba került.

    A mostani egyoldalú módosítással már x+y forintért tudok csak z percet beszélni, tehát egy percnyi beszélgetés (x+y)/z forintomba kerül, ami ugye magasabb összeg, mint amiért én megkötöttem, tehát azt a kedvezmény, amit aláhúzva kiemeltél igenis érinti az egyoldalú módosítás, tehát jelen esetben pont az aláhúzott részt nem lehet úgy emlegetni, mint korlátozó szabályozást.

    Ha a Voda az előfizu díjemelésének fejében arányosan plusz lebeszélhető perceket is adna, akkor lehetne hivatkozni az általad aláhúzottan kiemelt részre az ÁSZF-ből.

    Természeten nem vagyok jogász és erősen szvsz. az általam leírtak, de erősen elgondolkodtató.

    Én inkább ott látom a probléma tárgyát, hogy akinek nincs készülékhűsége az mehet ahová akar a határidőn belül. Aki pedig készülékvásárlással kötötte a határozott idejű szerződést, az a kedvezményes készülékvásárlással aláírt kötbéreket kell, hogy megfizesse, ha lefelé akar váltani/feltöltőkártyásít/szerződést bont. Úgy emlékszem a készülék mellé választott tarifa megtartását kell vállalni ill. összegben csak felfelé lehet módosítani.

    A központi szabályozás is szerintem emiatt születhetett, mert annyira jól vannak tájékoztatva a voda pontok ügyfélszolgálatosai, hogy fentről mindenféle tájékoztatás nélkül nyakukba öntötték a .....t. Valljuk be, hogy nem szokott minden napos lenni az ilyen jellegű változtatás. Mondjuk akit az ügyfélszolgálatos szokott hívogatni telefonon és beszél az ügyféllel is sem állt a helyzet magaslatán ilyen tekintetben.

    Szóval szerintem lehet nyugodtan vergődni annak, aki akar, de, ha készüléket is vett az előfizuval egyetemben, akkor számítson a készülékhűségnél aláírt kötbér kifizetésére.

    Akinek pedig sikerült eddig módosítani az előfizuját megfelelően az tegye össze a kezét, hogy még időben beugrott egy voda pontba ezt megejteni.

    read-only mode on the forum

Új hozzászólás Aktív témák