Új hozzászólás Aktív témák

  • viktorhu

    veterán

    válasz H.Istvan25 #39104 üzenetére

    A piacnyitás nem történt meg nálunk, nem annyira a frekvenciákon múlik a dolog. Nyugaton a nagy szolgáltatókat kötelezik, hogy költségalapú referenciaajánlat árai alapján a virtuális szolgáltatók használhassák a hálózatukat. Nincs ártárgyalás, nem dobhatják ki őket, ha olcsón elhalásszák a vevőiket, miközben az ő infrastruktúrájukon roamingolnak, szóval nem marad más a nagy szolgáltatóknak, mint beszállni az árversenybe.

    Szóval ha ott adnának mondjuk 50 forintért egy percet a végfelhasználóknak, miközben a hatóság mondjuk 6 forintot ismer el költségként, akkor jelentkezik egy virtuális operátor, megveszi tőlük 6 forintért a perceket, és eladja 15-ért a saját vevőinek, miközben nem kellett egyetlen tornyot sem felállítania - a nagyot meg otthagyják a vevői, ha nem viszi le ő is az árait. Nálunk semmi nem kényszeríti arra a T-ket, hogy egy ilyenbe belemenjenek.

    Néhány nagy között könnyen lesz "egyensúlyi ár", de ha a "kis ügyesek" kihasználhatnák a túl nagy árrés adta lehetőségeket, hamar lenne hamar kemény verseny.

Új hozzászólás Aktív témák