Új hozzászólás Aktív témák

  • dchard

    veterán

    válasz baloghgabor #69840 üzenetére

    Igen, valóban stimmel hogy két torony között vagy, ráadásul mindkettő elég gyenge a mérésed alapján. Ezt hívjuk dominancia hiánynak. Azt a második mérést annak figyelembe vételével csináltad, amit írtam, és Ásotthalom felé kültéren nem volt már épület előtted?

    Ha elhisszük a korábban linkelt antenna paramétereit (10-11dBi nyereség), akkor ebből a kültéri -111dBm RSRP-ből lehet csinálni -101-et, ha még hozzáveszem, hogy magasabban is lesz a dolog, valszeg jobbat is. A jelenlegi routeredbe be be is lehet kötni (fedél alatt SMA portok vannak ha jól emlékszem). Viszont a routered nem támogatja a 700MHz-et, és sávösszefogást sem támogat, sem magas rendű modulációt (utóbbi a lefedettség hiánya miatt nem feltételnül probléma most, de ha antennával sikerülne javítani rajta, akkor már érdekes lehet).

    És igen: az antenna nem szolgáltató függő, a te szempontodból kifejezetten alacsony frekis antenna kell (7-800-900Mhz-re kigyúrt). Ráadásul az antennával a dominancia probléma is kezelhető, plusz ki lehet próbálni mind a két állomást, lehet a 4116 kevésbé torlódik, mert nem laknak annyian alatta.

    [ Szerkesztve ]

    A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Új hozzászólás Aktív témák