Új hozzászólás Aktív témák

  • dchard

    veterán

    válasz Marcsello31 #70065 üzenetére

    De ha már felmerült ez a "csatorna választás": ugye a modern mobil hálózatok (3g, 4g, 5g) mind úgynevezett SFN hálózatok. Ez azt jelenti, hogy adott sávon belül (például B20 800MHz-en) minden állomás minden cellája azonos frekvencián ad. Tehát sávon belül nem értelmezhető a "csatorna választás". A legtöbb szolgáltató (a nagyobb forgalmú, jellemzően lakott terültet kiszolgáló) állomásain több különböző sávon is nyújt mondjuk 4G szolgáltatást. Itt előfordulhat, hogy - ha kellően jó a magasabb frekvencián üzemelő réteg minősége az adott helyen - akkor a router magasabb frekvenciára kényszerítése (ahol jellemzően kevesebb az ügyfél, több a kapacitás) pozitív eredményt ad. Persze ha az ember eszetlenül csak simán felkényszeríti az eszközét mondjuk 1800-ra, 2100-ra vagy akár 2600-ra, és közben szar az adott réteg lefedettsége (különösen beltéren), akkor ezzel a módszerrel lehet rontani is a helyzeten.

    Általánosságban elmondható, hogy a szolgáltatók a magsabb sávokat eleve kiemelik (priorizálják), így ha a telefon vagy router lát megfelelő RSRP-vel ilyen cellát, akkor eleve arra fog csatlakozni, tehát ez a kézi mókolástól függetlenül is működik.

    baloghgabor-nál csak 800 és 700 van, semmi más. 700-at a routere ha jól emlékszem nem is támogat. Tehát ez nála nem játszik. AMúgy is lefedettségi és nem kapacitás problémája van a látottak alapján.

    [ Szerkesztve ]

    A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Új hozzászólás Aktív témák