Új hozzászólás Aktív témák

  • #31733248

    törölt tag

    válasz leslieke #34041 üzenetére

    Próbáld megérteni: senki nem nyújtott jogi garanciát a szaldó elszámolás megtartására, következésképp könnyen lehet változtatni rajta. A hasonló változások az energetikában egyáltalán nem számítanak ritkának. 2010 után például a kapcsolt energiatermelés szabályozói környezete változott meg radikálisan, így ami korábban gazdaságilag életképes volt, a törvényi változások hatályba lépése után már egyáltalán nem volt az.

    süti5

    "Nevezheted piaci körülménynek is felőlem, de a lakossági telepítések lényegében leállnak, vagyis ok, nem állnak le, hanem mondjuk tizedére esik vissza...."

    Dehogy esnek vissza a tizedére. :N Az energiaárak magasak, az új épületekre vonatkozó energetikai előírásoknál pedig simán előírhatják (előbb-utóbb elő is fogják) a napelemek szükségességét. A beépített kapacitások volumene miatt pedig még csak aggódniuk sem kell, a 2030-ra kitűzött cél mára szinte teljes egészében megvalósult.

    hedgehog

    Értem, miért gondolják így, de ez semmit nem mond a szaldó elszámolás változatlan formában történő megőrzéséről. :N Ellenben a 15. cikk (2) e) éppen arról szó, amit a feleségem említett:

    A tagállamok biztosítják, hogy az aktív felhasználók:
    ...
    e) esetében olyan költségtükröző, átlátható és megkülönböztetésmentes hálózati díjakat alkalmazzanak, amelyekben külön számolják el a hálózatba táplált villamos energiát és a hálózatból kivett villamos energiát az ezen irányelv 59. cikk (7) bekezdésével és az (EU) 2019/943 rendelet 16. cikkével összhangban, biztosítva azt, hogy megfelelő és kiegyensúlyozott módon vegyék ki részüket a rendszer általános költségmegosztásából

    Erre vetette fel őnagysága a társult per ötletét, ha átmenetileg mégis maradna a szaldó elszámolás (mert mondjuk a '24-es önkormányzati és EP-választás előtt nem akar a politika több százezer elégedetlenkedőt) és sokan kimaradnának belőle. A kimaradás miatt elszenvedett kárt ráadásul könnyű számszerűsíteni.

    kardkovacsi

    Te nemrég még kivágtál egy jogi szövegből egy fél mondatot a kontextusából kiragadva és még Te írsz trollokról? :N

Új hozzászólás Aktív témák