Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz katt777 #4998 üzenetére

    Feltételezem azok a mások olyan szakemberek, mint amilyeneket az MS alkalmaz, hogy még véletlenül sem merüljön fel a user error lehetősége. :D

    A meghajtók mindig tartalmazni fognak hibákat. Ezért látsz állandó frissítést minden gyártónál. Az MS WHQL tesztje arra vonatkozik, hogy egyrészt a driver a Windows működését nem befolyásolja negatív irányba, értsd legyen atomstabil vele a WDDM felület. Ha ez nem valósul meg, akkor az nagy baj, ugyanis nincs aláírás. Ezt még magyarázni sem lehet, mert a fagyás, az fagyás.
    A másik a driverbe épített mintavételezési rutinok minőségének ellenőrzése, amire az MS-nek van egy referencia raszterizálója. Minden tesztben történik egy összehasonlítás, hogy a driver hány mintát tévesztett a referenciához képest. Ennek van egy határértéke. Ha többet téveszt, akkor nem jó a driver, és ez szintén megvonhatja az aláírást. Ellenben ez nem stabilitáskérdés, ahogy azt fentebb részleteztem képekkel. Vagyis az MS elfogad indokokat, hogy a driver miért működik úgy, hogy a referenciához képest a határértéknél többet téveszt. Ha a magyarázat helytálló, és az NV-nél szerintem mindenképpen az, akkor mehet az aláírás.

    Felőlem megcsinálhatjátok az 1. hsz kiegészítését. Ha kész, szóltok és belerakom. Nekem ez nem nagy munka. Az a probléma, hogy honnan tudjuk meg, hogy az NV milyen specifikációkat szab meg a referenciához, és azt melyik gyártó nem ref kártyája követi. Ezt maximum úgy lehet szűrni, hogy hány revíziót élt meg az adott gyártó terméke. A Gigabyte-é például már a harmadik áttervezésnél tart, nyilván felmerül a kérdés, hogy az első két verzióval mi a baj. De innen az sem biztos, hogy a refspeckók miatt tervezték át kétszer. A mérnökök erről nem számoltak be, hogy miért kellett a rev3.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák