Új hozzászólás Aktív témák

  • unrealnoise

    senior tag

    MSI 560Ti HAWK:

    brutálisan néz ki a kártya, egyszerűen ez életem eddigi legszebb kártyája, és tényleg van benne anyag bőven. Azt hittem ezzel kihúzom két évig. Szerintem tévedtem. :)
    Van egy CARS nevű projekt, autós játék, befizettem, hogy tesztelhessem a fejlesztés alatt, és oké, hogy durván néz ki, de megeszi reggelire a kártyám. a GPU használat FULL HD-ben majd 100% közvetlen közelében legtöbbször, valamint az az 1 GB memória is elfogy, megpakolja teljesen. Természetesen Majdnem minden HIGH beállítások mellett, kivéve az árnyékot. Oké, még csak alpha verziónál tart a cucc, de kicsit idegesítő, hogy egy célegyenesben le tud menni 25 FPS-re a játék. :/

    Van egy ismerős, akinek Q9550 alapórajelen (nekem Q9400, 3200-on) és GTX 285-el nem megy 60 FPS alá, amikor egyedül van a pályán... (nekem meg ugye 25...)
    Nah most azt kötve hiszem hogy a GTX 285 ennyivel jobb lenne. Sőt szerintem eléggé egy szinten vannak. Nem?

    Egyébént a kártya teljesen jó, 71 C-fok körül megáll a GPU melegedése, a vetik ilyenkor kicsivel 40 % fölött pörögnek. Hangos? Szerintem nem vészes, bár ki mennyit bír, nekem azért van a házamban pár hűtő is még...

    A kártyával természetesen elégedett vagyok, télen előreláthatólag platformot is váltok, és veszek még egy 560Ti-t, aztán azzal már remélem semmi alatt nem lesz gond, esetleg még az nvidia 3D kettes verzióját is bátrabban kipróbálhatom.

    Viszont jelentem, hogy a C.A.R.S. sem ütközik CPU limitbe, az első magot a grafikon alapján ugyan erősebben használja, mint a többit, de játék alatt az 560Ti korlátoz be.

    Kártyát nem bántam meg, Ati 6950 lehetett volna az egyetlen alternatíva, 2 GB rammal jobban is járhattam volna, de azért az nvidia az nvidia, itt nem volt még gondom venti-vezérlésekkel, órajel állítgatásokkal... (példa: amikor Ati 4890-et amikor megvettem, driver fel, műxik is, de ha elindítottam egy játékot, nem váltott át más órajelekre, alapon ment tovább. manuálisan kellett állandóan baszakodnom vele. És akkor legyen elég ennyi...)

    megj: a Hawk-ot szétszedni nem akarom, úgyis van fenn a neten egy csómó kép, és egyébként is örülök, hogy nem kell hozzá hegesztenem semmit, hogy tartani lehessen X hőmérsékletet. Az MSI nagyon jól teszi, hogy ezt a Hawk (és Twin II) cuccot is alkalmazza a legtöbb fontosabb kártyánál, áttekinthető, profi termékeket adnak így ki a kezük közül, és a vásárló így biztosra is mehet. Nem kell mindig minden áron valami újat, dizájnosabbat (esetleg még rosszabbat is) alkotni, ha valami jó, akkor egyszerűen jó, fejlesszük tovább azt...

    steam / trakt.tv ID: unrealnoise

Új hozzászólás Aktív témák