Új hozzászólás Aktív témák

  • ancsa983

    újonc

    válasz johnny63 #11590 üzenetére

    A festék, mely a papírra rá fog kerülni két alapvető komponensből áll, festékből és műanyagból. A festék szerepe egyértelmű, a műanyagra pedig azért van szükség, hogy a majdani papírra olvasztásnál legyen olyan anyag ami hőre lágyulva megtapad és megtartja a festéket is.
    A festékadagoló tárolja, és értelemszerűen adagolja a festéket, úgy hogy egy mozgatható tokba építve képes „mozogni”. A nyomtató a festéket az adagolóból gyűjti be az előhívó egység segítségével. Az „előhívó” nem más, mint negatív töltésű mágneses buborékok halmaza, melyek egy forgó fémhengerhez tapadva végighaladnak a festékadagolóban található festéken. Mivel ezek a buborékok negatív töltésűek, magukhoz vonzzák a pozitív töltésű festék részecskéket, melyek így a dobra jutnak, pontosabban a dob negatív töltésű részeihez, amelyek a lézer által kialakított kép színnel rendelkező részei. A dob ezután végiggördül a papíron, amely a dobról „magára húzza” a festéket.
    Azt pontosan nem tudom hogy kell kicserélni, de együtt szokás cserélni a dobot, dobtörlő kést és vasport(developer, előhívó).
    Érdemes valami szervízt hívni, nehogy nagyobb legyen a baj

Új hozzászólás Aktív témák