Új hozzászólás Aktív témák

  • Üdv!

    HP C4180

    Mostanában rendszeresen kiírja, h igazítsa be a jobb oldali, vagy a bal oldali patront. (színest, vagy a fekete/fehéret) értelem szerűen. Random, amikor eszébe jut. Ilyenkor nem is lehet nyomtatni vele természetesen.

    Kiveszem, ráncigálom kicsit a patront ki/be, van amikor elsőre beveszi, és elindul, de van amikor 3-4-szer eljátszom, és nem javul meg, vagy megtörlöm a patronon az érintkezőket, aztán ahová be kell dugni, oda is bepiszkálok, aztán vagy megjavul, vagy nem; legszívesebben földhöz csapnám a gépet, kikapcsolom inkább, majd másnap bekapcsolva már működik gond nélkül; de akár egy következő újraindításnál meg már ismét nem akarja bevenni, esetleg a változatosság kedvéért most a másik oldali patronnal kell eljátszani ugyanezt.

    Eredetileg mindig utángyártott (~5ezer Ft) patronokat vettünk hozzá, de párszor már kapott eredeti HP-t is, (ha édesapám ment patront venni, rendszeresen "rásózták" a ~10ezres HP patront is akár).

    Eredetileg azt gondoltam, biztosan az olcsóbb patronokkal van a baja, mert először egy feltűnően olcsó helyről származó patronnal történt meg az eset (a Tintatengerben találtam hozzá 2500Ft-os patronokat is), de betudtam, annak, h biztosan a patronnal van csak a gond, végülis egyszer előfordulhat, h rossz az utángyártott cucc.
    Inkább a szokásos 5ezer Ft-os patronokat vettük inkább ez után.

    Aztán megint előjöt, és a gond az, h eredeti HP patronnal is megcsinálja ugyanezt, tehát ez nem az utángyártott patronok miatt van. Eredetileg azt hittem, de miután elkezdte eredetivel is csinálni, (többel is), már rájöttem, h itt nem ez lesz a gond.

    Szóval azt szeretném kérdezni, h ez egy elég régi nyomtató (2008 év végén vettük, és akkor már kifutó termék volt).
    DE egyáltalán nem volt agyonhasználva, apu havonta kinyomtatja a köpönyeg.hu havi időjárás előrejelzését, meg pár fényképet A/!-ben néha, esetleg újságcikket, de semmi extra, csodálom, h nem szárad bele a tinta egyáltalán.

    Szóval mindegy mennyit használtuk a gépet, ezeknél 10 évesen van egy ilyen típushiba, h valami elsz×ródik ott, ahová a patronokat kell tenni, és nem is nagyon lehet vele mit csinálni :F cserélni kéne a fejét, de az meg annyiba kerül, h vegyünk inkább másik gépet? :F

    Vagy valamit lehetne vele csinálni, h ne írja ki ezt a hibaüzenetet állandóan? :F
    Mert azért ez így nem állapot, gyakorlatilag használhatatlan a gép. :/

    Arról nem is beszélve, h egy-egy ilyen hiba után mire sikerül a patront úgy betenni, h végre be is vegye, akkor csinál egy patron beigazítást, amivel meg egy csomó festéket elpazarol, főleg a sárgából, és egyszerűen hiába van vele színesben alig nyomtatva, pikkpakk megeszi a színes patront, legalábbis a sárga szín kifogy, aztán már b×szhatjuk az alig nemrég vett színes patront, mert ha tényleg színesben akarunk nyomtatni pl. egy képet, akkor a sárgaárnyalatok hiányoznak a képből. :/

    Szóval ki lehet ezt még tisztítani valahogy itthon házilag, vagy másik nyomtatót kell venni, mert vége? :F

    Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

Új hozzászólás Aktív témák