Új hozzászólás Aktív témák

  • PociAti

    senior tag

    válasz Kolondrum #17944 üzenetére

    Az utángyártott kellék legfőbb jellemzője az olcsó alapanyag használat. Az eredeti kellék viaszt, gyantát és polimereket tartalmaz, de annak előállítása költséges. Működik zúzott szénporral is, látjuk az eredményt. Nem sikerült megolvasztani, belesütni a papírba, azért pereg be a nyomat. A normál festékanyagok (resin, wax) hiánya miatt nem fekete, hanem kopottas szürke.
    Pedig a 1222WE az eredeti kellékkel legolcsóbban üzemeltethető, belépő szintű nyomtató. El kell fogadni, hogy utángyártott kellékkel ez a minőség "normális".
    Új toner javíthat a helyzeten, de a zúzott szénpor éles szélei miatt a fényhenger is elég csúnya (kopott) állapotban lehet már. De még ha a drum is ki lenne cserélve eredetire, akkor is ott van a készülékben az a rengeteg finom por, ami a lapbehúzást, a foltosodást és később mindenféle szenzorra rárakódva a legváratlanabb hibákat produkálná.
    Ha nem volt sokat így használva, akkor még talán menthető a helyzet, ha nagyon elkoszolódott a gép, akkor új nyomtattót kell venni.

Új hozzászólás Aktív témák