Új hozzászólás Aktív témák

  • PociAti

    senior tag

    válasz LOTR #18237 üzenetére

    Még olvasni is rossz!

    Paint :(((

    Mintha kalapáccsal állnál neki autót javítani. Sem nem elegáns, sem nem intelligens megoldás. Egy vektoros dokumentumból csinálsz raszterképeset. Aztán csodálkozol miért néz ki ocsmányul. És kavarhatsz azzal, hogy 210×297 mm-ből hogyan lett X × Y képpont, és számolhatod ki, hogy az valójában mennyi. Aztán jön az illesztőprogram, és belerondít az egészbe, mert ő képeknél nem fog olyan megengedő lenni a margókkal, mint ahogy dokumentumoknál. A képarányok megváltozásából eredő baki további hibát tartogat magában.

    Hozz létre egy A4-es üres oldalt, aztán a következő oldalon legyen A4-es méretben a tartalom. Töltse ki a teljes A4-es oldalt, most ne foglalkozz azzal, hogy nem ez a kívánt végleges méret.
    Ha a kívánt méret mondjuk A6-os (és a PDF, és az 1. oldal üres, a 2. oldal a lényegi tartalom), akkor az oldalszámok megadásával bármilyen felállást létre tudsz hozni. Például ha az utolsó pozícióba kell kerülnie a lényegnek, akkor a nyomtatandó oldlak: 1, 1, 1, 2. (Ha A7-es méret a cél, és a 3. és 5. pozícióba kerüljön ugyanaz, akkor a nyomtatandó oldalak: 1,1,2,1,2,1,1,1.)

    És a már említett Foxit Readerrel pontosan akkora margókat tudsz beállítani, ami ennél az etikettnél van. Ha veszel egy másik etikettet, aminél a körbefutó margó (azaz a haszontalan rész) nem 5 mm, hanem 8 mm, azt is be tudod állítani, nem kell újra szerkeszteni a dokumentumot.
    Foxittal azt is el lehet érni, hogy a belső tartalmon méretén utólag változtass. Pl. túl széles szegélyt hagytál, így ha 25%-os méretre van lekicsinyítve a PDF, akkor túl kicsi, így beállítod 30%-nak (vagy annyinak, amit elvisel).

Új hozzászólás Aktív témák