Új hozzászólás Aktív témák

  • lamiki

    senior tag

    válasz tothbe #3339 üzenetére

    Ez azért nem mindig van így, nagyon sokszor tényleg csak kinullázza, és nyomtathat tovább gond nélkül, mert a legtöbb nyomtatóban még a 2. resetelés után sem fog kifolyni a gyűjtő filcszerű anyagból a tinta, az elsőnél legalább is nagyrészt még úgy néz ki mintha új lenne, csak az eleje tintás kicsit (én csak az Epsonokat ismerem, azoknál legalább is úgy van)

    Néha azért nem árt a fej és környékének a megtisztítása, pl pont tegnap járt így az egyik haveron, mondta nézzem már meg a nyomtatóját mert furcsa hangokat hallat néha, aztán megjavul többszöri bekapcsolásra.
    Lebontottam róla a burkolatot, és első körben ahová a fej köpködi ki az tintát tisztításkor, arról a bölcsőről, és a lehúzó gumiról, kb 1 cm vastag rászáradt tintát és szöszt kapartam le, mint kiderült a sok rászáradt tinta akadályozott egy kart a mozgásban, ami reseteli a fejet szállításkor és kikapcsolt állapotban. Ez a kar néha nem engedte ki a fejet.
    Ezután vagy 20x megtisztítottam a fúvókák alját zöld bogároldós ablakmosóba itatott papírtörlővel, mert oda is vastagon volt rászáradva a tinta.
    De ez abszolút nem jellemző, hogy ennyire retkes legyen a bölcső környéke, ez inkább csak jó régi nyomtatóknál van így, na mondom neki akkor töltsük le az SSC-t is, (ezzel lehet a régebbi Epsonokat kinullázni), egyúttal ránézünk, hogy áll a használt hulladék tinta gyűjtő számlálója.
    Na nem hiszitek el, de kb. egy tisztításra volt tőle, hogy letiltsa a nyomtatót. Kinulláztuk a számlálót is egyuttal.
    Úgyhogy most megint használható a nyomtatója.

    [ Szerkesztve ]

    Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

Új hozzászólás Aktív témák