Új hozzászólás Aktív témák

  • #48613632

    törölt tag

    Skacok azt nem tudom, hogy magyarban, otthon mi a helyzet, de itt fillérekért lehet lézernyomtatókat venni. fajlagosan a legolcsóbb nyomtatási költségekkel pedig ez a technológia bír.

    én 20 fontért (6000HUF) vettem a CLP 510-es Samsungomat, elvileg üres tonerekkel, illetve nem üres, hanem jelezte, hogy nemsokára kiürül.

    Az enyémen ez úgy működik, hogy van egy chip rajta, amit cserélni kell X nyomat után, tehát hiába töltöd fel, nem fog indulni. De ezt a chipet is lehet cserélni.

    A töltőporok ebayon a teljes készlet, tehát 3+1 szin (CMYK) kb 30 font/10ezer HUF
    a reset chip 10-15 font mind a négy tonerhez.

    Ez összesen 20 + 30 +15 font ami 65 font, tehát 20 ezer alatt forintban. Viszont több ezer oldalt tudsz vele nyomtatni. FF nyomtatásnál ez a költség lényegesen kevesebb. És nem szárad be, aránylag színhelyes, nem kell kalibrálgatni, gyors, és nem utolsósorban OLCSÓ

    Mondjuk az igazsághoz hozzátartozik, én nem töltögettem, hanem vettem bele utángyártott tonereket, a 4 darab volt kb 100font / 30ezer forint. De egy tonerre 4000, a nagykapacitásúra 6000 oldalt mond, ez nálam a fekete. Ami 18ezer oldal elvileg, ha egyenletesen fogyasztom, ez persze nem igaz.

    Nálam a fajlagos költség így, beleszámítva a nyomtatóm árát is 2ft per oldal szinesben A4 méretben, de utántöltött verzió esetén, neagyisten csak feketére számolva ez sokkal, de sokkal olcsóbb.

    Na csak ennyit akartam

Új hozzászólás Aktív témák