Új hozzászólás Aktív témák

  • #48613632

    törölt tag

    válasz iwtss #5910 üzenetére

    jó, csak olvass vissza, elég pár oldalt, sokan addig okoskodtak itt az olcsó megoldásokkal, míg az lett, hogy a többszörösébe került.
    a Te régi nyomtatód még valószínűleg más ideológiát képviselt költséghatékonyság szempontjából.
    én is a jó állapotú, használt lézert javaslom.

    nem tudom otthon mi a helyzet, de itt kint angliában szines A3 lézereket lehet kapni lefutottan, ám tökéletes állapotban otthoni használatra, ha nem akarsz fotostudiot.

    A lézernyomtató fő részegysége a dob/drum egység, bár különboző tipusokban ezt másképp is hívhatják, pl photoconductor. A lényeg, ha ezt cserélni kell, elég sanszos, hogy nem éri meg, mert mondjuk, hogy 3-5 év alatt éri el a limitet, addigra viszont a printer is kifutott modell lesz.

    Egy új dob beszerzése még mindig 100ezres tétel. A régi dob pedig dokumentumok nyomtatására még tökéletesen alkalmas, sőt, bizonyos korlátokkal akár képeket is nyomtathatsz velük.
    Ezeket a printereket 10ezres tételekért lehet megvásárolni, a dob ujracsippelése megint csak pár darab ezres.

    Én a leharcolt, és csippelt epsonommal tetoválóstúdióknak nyomattam mintát, amit lelamináltam, és tökéletes állapotban adtam át. csak teljesen homogén grafika esetén látszott, hogy a színfelhordás nem egyenletes a leharcolt dob miatt.
    Ami még probléma lehet az az elektromos fogyasztás, a lézer nyomtatás előtt felfűti az égetőművet, ami nem kis energia, de legalábbis több, mint a tintasugarasé. De még így is jóval olcsóbb a fajlagosa bármelyik tintás változaténál.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák