Új hozzászólás Aktív témák

  • jozsi252

    veterán

    Sziasztok

    Tegnap kaptam meg a Epson M2300D nyomtatómat Írnék róla pár sort.

    Kezdés
    Első hálózatra kapcsolás után 15 perccel már tudtam is használni. Első nyomtatás kicsivel több mint 5 másodpercet vesz igénybe, mivel ennyi idő alatt melegszik fel. Sebességre sincs panaszom mivel elsőnek kellett is sürgősen 10 oldalt kinyomtatnom és csak úgy öntötte ki magából a lapokat. 600 dpi felbontással 30ppm 1200 dpi-nél pedig 15ppm a nyomtatási sebesség.

    Másik topicba megemlítettem hogy a papír miért van meghajolva egy kicsit ( canon office 80g/m2 ) papír van épp itthon, de kicsi elhamarkodtam mert egy kis idő elteltével szépen kiegyenesedett, gondolom a beégetőmű magas hőmérséklete miatt volt.

    Papírtálca
    Nagyon hasznosnak tartom a többcélú papírtálcát mivel van amikor borítékra kell nyomtatni és hát sokkal jobban néz ki rajta ha géppel van nyomtatva, minthogy pl ráírom tollal vagy bármivel. Ide 5 boríték fér bele illetve 50 normál papírlap. De igazából papírlapot ide fölösleges mert a lenti normál papírtálcába 250 lap fér bele. Illetve lehet még rendelni hozzá kiegészítőként egy 250 lapos papírtálcát.

    Fogyasztás
    Pár sort írnék a fogyasztásról. A műszaki adatok szerint átlag 491W-ot fogyaszt, de maximum 830W-ot. Viszont készenléti módban 9W-ot alvó módban pedig 3W-ot vagy kevesebbet. Úgy vettem észre hogyha nem használom akkor kb 15perc után kapcsol magától alvó módba ilyenkor ugyebár nem ad ki semmi hangot. Szóval ezmiatt teljesen felesleges a készüléket a főkapcsolónál kinyomni, mivel ez a 3W elhanyagolható akár egy TV vagy PC áramfelvétele mellett.

    Csatlakozás
    A nyomtató 2 féle csatlakoztatási lehetősségel rendelkezik egyik a párhuzamos csatlakozó másik pedig az USB, nyilván itt ugye a felhasználók nagyrésze az USB-t fogja használni.

    Toner
    A tonerről is írnék pár hasznos információt. Gyárilag 1000 oldalas toner jár hozzá, hogy ez mennyire is lesz elegendő az kiderül pár hónapon belül. Maximum 3000 oldalas toner megy bele a nyomtatóba, aminek az ára 6000ft körül van, természetesen ez utángyártott. Ilyen áron a lapköltségre se lehet panasz mivel mindennel együtt kb 3-4ft-ra jön ki a nyomtatási költség. De ha méglejjebb akarjuk szorítani ezt akkor érdemes a duplexert használni ha már bennevan :)

    Összegzés
    Nyomtató terén nincs tapasztalatom, ezért próbáltam csak így elsőre összeszedni a gondolataimat a nyomtatóról hogy mik az első benyomásaim róla, de aztkell mondani hogy nem bántam meg mert nagyon jó nyomtató. Gyors, keveset fogyaszt, illetve ha jóltudom akkor a benne levő dobnak az élettartama 100 000 oldal, amit én nagyon sokára fogok elérni mivel havi szinten nem nyomtatok több ezer oldalt. Addig meg ha minden rendben lesz vele csak a tonert kell cserélni benne.

    Ha valakinek lenne esetleg még kérdése akkor szegezze nyugodtan nekem, segítek amiben tudok ;)

    [ Szerkesztve ]

    iPhone 13 Pro Max

Új hozzászólás Aktív témák