Új hozzászólás Aktív témák

  • KL555

    csendes tag

    Sziasztok!

    Egy kis segítséget/tanácsot szeretnék kérni. Először leírom a történetét, bár nem lesz rövid.
    Február elején vettünk egy Xerox Phaser 6010 típusú nyomtatót, minden rendben is volt vele. Aztán először kiürült a fekete toner, ki lett cserélve (gyári tonerre), továbbra is minden rendben, pár hete pedig elkezdtek a kiürülésre figyelmeztetni a színes tonerek is. Fater vett mindhárom színből utángyártott tonert, és itt kezdődtek a bonyodalmak. Kicserélte őket, azonban a kék toneren a chip "lötyögött", aztán megszorult a nyomtatóban, és amikor kivette, az egyik érintkező (ha jól tudom, érzékelő, kép lejjebb lesz róla) eltört, de a többi szín sem volt jó, nem ismerte fel egyik tonert sem.
    Ezután elvittük a boltba a tonereket, elismerték, hogy a cián hibás, kicserélik, a nyomtatót megjavítják/megjavíttatják. Két hete el is készültek vele, de a boltban azt mondták, hogy rendeltek hozzá másik ciánkék tonert, de azzal sem működött, a másik két utángyártott toner viszont szerintük jó, a cián árát visszaadták, illetve odaadták a javított nyomtatót.
    Aztán azóta a régi nyomtatót használtuk (tintasugaras), amíg ki nem ürül. Múlt héten abban a tudatban kapcsoltuk be a Xeroxot, hogy most rendben vannak a tonerek, bár a cián erősen kifogyóban van. Ehhez képest továbbra sem működött egyik utángyártottal sem, visszavittük őket, visszaadták az árát, rendeltünk 3 színes tonert.
    Az igazi érdekesség (legalábbis számomra) ezután jött, hogy az új, gyári magenta és sárga tonerek jók voltak, azonban a cián helyzete az új tonerrel sem változott, az érzékelő azt jelzi, hogy hamarosan kifogy.

    Itt egy kép a javított érintkezőről

    Szóval azt szeretném kérdezni, hogy tudtok-e valamit mondani, hogy nagyjából mi lehet a hiba, illetve hová kellene elvinni a nyomtatót? A boltból elküldték szervízbe, megjavították, bár az a jobb oldali érintkező jól láthatóan elüt a többitől, és szerintük azóta működőképes is. Ilyenkor mi lehet a teendő? Az utángyártott tonerre sem lehet fogni, hiszen most gyári van benne mindegyikből.

    Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni!

Új hozzászólás Aktív témák