Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    Megjött az Epson XP-405.

    Leírás szerint beüzemeltem, de a cián a legelső kinyomtatott színes tesztkép óta csíkoz. Annyira, hogy addig szórakoztam vele a délután folyamán (beépített fejtisztítások, PhotoShop-ban rajzolt CMYK téglalapok nyomtatása, egy javarészt kék reklámújság lapjának fénymásolgatása több példányban, stb), hogy már nem csak a dobozban mellékelt tintákat pazaroltam el, de egyszer már az utántölthető ARC patront is újratöltöttem (ami kb. 10ml festéket fogadott, szárazon ment bele ~13), de még mindig ugyan olyan. A többi szín rendben van, de a cián durván gáz, "gyors takarékos" módban alig kerül festék a papírra, "fotó" módban pedig egyszerűen csíkos.

    Most lehetne vitatkozni, hogy eredeti patronnal és tintával kéne tesztelni, ugyanakkor miután a gyárilag mellédobozolt eredeti Setup patronnal is csinálta, így épp hogy nem leszek olyan hülye, hogy szétlocsolok egy készlet gyári tintát a próbálgatásokra.

    A boltba próbáljam visszaküldeni, vagy az Epson-al garanciáztatni? Vagy ki tudok még próbálni valamit, például létezik szervizmenü, ahol teljesen elölről lehetne kezdeni a nyomtató életét, az első inicializálással együtt, hátha az nem sikerült?

    Jó kis vicc azután, hogy pár éve volt már hasonló kategóriájú Epson nyomtatóm, ami egy-két hónap használat után csinálta ugyan ezt, csak véletlenszerűen (mikor gariztatni akartam "meggyógyult", aztán megint csíkozott, felváltva valamelyik szín), és aztán el is határolódtam a márkától, mert rengeteg pénzt kidobtam arra, hogy pakoltam bele a partonokat (akkor végig eredetit, mert csak később, épp emiatt fedeztem fel és szoktam rá a házi töltögetésre, ami jól működött az előző HP nyomtatómmal, míg szétkopott a feje), hogy csinálgassam a fejtisztítást és nyomtassak tesztlapokat, hogy jó-e.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák