Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    Topikgazda

    válasz fatal` #11468 üzenetére

    Az unwand.c forrásának segítségével írtam saját toolt a wand.dat dekódolására, ezért tudom, hogy mesterjelszó nélkül konkrétan hogyan működik:
    1. a wand.dat blokkos szervezésű, egy blokk egy elmentett adatot (felhasználónév, jelszó, email cím, egyéb bejelentkezési információ) tartalmaz. Egy email címre vagy az Opera Linkre a bejelentkezési adat 2 blokkból áll (felhasználónév + jelszó), egy átlagos oldalra 5 blokkból (login URL + site URL + login form neve + felhasználónév + jelszó) de a PH-ra ez az én esetemben 8 blokk (a fentieken túl a 3 bekapcsolt opció is külön blokkot kap)
    2. minden blokk külön-külön 3DES algoritmussal CBC módban kerül titkosításra
    3. egy adott blokk titkosításához szükséges 3×56 bites kulcsot és 64 bites IV-t egy fix 11 byte-os salt érték és a blokk előtt titkosítatlanul tárolt 8 byte-os véletlen érték segítségével generálja MD5 hashelést használva

    Ha mesterjelszót állítasz be, akkor - ezt senki sem tudja pontosan - valószínűleg a fix salt és a clear text módon tárolt véletlen bytetömb helyett a beállított jelszóból generálja a 3DES kulcsot. Másik lehetőség, hogy a fent ismertetett belső struktúráját meghagyja a fájlnak, és a mesterjelszóval titkosítva becsomagolja az egészet egy külső borítékba.

    [ Szerkesztve ]

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák