Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    válasz Kuruc2 #18798 üzenetére

    Miért lenne gond? Ha UAC be van kapcsolva, eleve nem is tud semmilyen vírus fertőzni. A browser cache-ből meg szerintem amúgy sem (elvégre egy tmp fájl nem nevezi át saját magát .exe-re). Windowson én is beállítottam kivételnek az opera.exe-t az MSSE rezidens moduljában, mert az meg a letöltéseket fogta vissza rohadtul. Rákattintottam, felugrott az Open, Save, Cancel-es fájlmentő ablak és a böngésző 5-10 másodpercre megfagyott, mire egyáltalán rákattinthattam, hogy mit akarok vele csinálni.

    Ha olyan helyről töltöttem le futtatható állományokat, akkor úgyis mindig átküldtem rajta a jobbklikkmenüs ellenőrzést, szóval gyakorlati haszna különben sem volt sok. Maximum párszor böngészés közben nyivákolt, hogy PornPopup/Win32 agent és hasonlók, de akkor sem volt fertőzésveszély, csak felismerte és karanténba vágott egy random oprXXXXX.tmp fájlt.

    De az utolsó szög az MSSE koporsójában az volt, mikor egy frissítés után beúszott az ablak, hogy semlegesített valami hosts file hijack trójait, amely galád módon a facebook.com-ot átirányította a 127.0.0.1-es címre. ;]

Új hozzászólás Aktív témák