Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz fatal` #19654 üzenetére

    Hát akkor nekem szerencsém van, hogy a GPU support NEM lószar. :DDD

    "Bár akkor is kell mellé monitor, egér meg bill, mert anélkül programozni sztem hosszútávon szenvedés."
    Pontosan erről beszéltem, hogy a laptop használható asztali gépként, az asztali gép viszont nem használható laptopként. :)

    "Egy SSD + 1 HDD pedig kevés."
    Mire kevés? :) Az én gépembe mehet egy SSD, egy HDD, és akár egy mSATA SSD is. Aztán vannak nagyon jó külső vinyók is (nem rack-esek, hanem "egyben lévők"). Az mSATA SSD mondjuk tudtommal nem hozza a rendes 2.5"-es társai teljesítményét még mindig (én annak idején ilyet szerettem volna, de fórumokon ezzel foglalkozó emberkék lebeszéltek róla, meggyőztek, hogy még túl sok értelme nincs, mivel nem hozza ugyanazt a teljesítményt, és adatok, tesztek alapján tényleg nem - azt nem tudom, a piac ebben az irányban mennyire változott), de ha valaki nagyon akarja, még azt is meg lehet csinálni, hogy két HDD-je van, és egy mSATA SSD-ről futkorászik a rendszer.

    Ha valakinek ez nem elég, az már tényleg az extrém eset, és ahogy írtam, extrém esetekről nincs értelme beszélni, mivel akkor tényleg marad az asztali... :)

    "SSD nélkül meg tuti nem vennék már laptopot sem"
    Én utólag vennék, ahogy tettem is, bár akkoriban nem volt még ilyen olcsó az SSD, amikor én vettem; de ahogy nézegettem az árakat, az eleve SSD-vel szerelt gépek aránytalanul drágábbak, mintha HDD-vel vennéd, aztán annak a helyére raknád az SSD-t, amit külön veszel meg, és az ODD-t pedig kidobod, és berakod a helyére a HDD-t. :)

    Egyébként most nem nagyon értem, minek győzködsz, hogy nem jó az asztali kiváltására a laptop, nekem akkor is tökéletes alternatíva lesz, ha akármit mondasz, mivel nap mint nap ezt használom, a teljesítményével nagyon elégedett vagyok, a súlyával is abszolút, a hordozhatóságát imádom, ahogy írtam, munkára is tudom használni, mivel asztaliként is használható, szórakozásra is alkalmas, játék engem nem nagyon érdekel, ergo semmi másra nincs szükségem, még beszélhetünk róla sokat, de nekem akkor is tökéletesen kiváltotta az asztalit. :) Pont én említettem meg az esetleges hátrányait azok számára, akik számára továbbra sem kiváltható (például akinek van ideje játékokra, meg egyéb igényei vannak), de nem azért írtam, hogy meg akarj győzni, hogy nekem akkor sem jó az asztali helyett. :DDD

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák