Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    Topikgazda

    válasz atillaahun #20017 üzenetére

    Elszúrt webszerver-beállítás. Ha beírsz egy címet, ami a webszerveren valójában egy mappára mutat, akkor a következő lehetőségei vannak az üzemeltetőnek:
    1. visszaadja a mappa tartalmát (példa itt). Ez a linkelt példához hasonló esetektől eltekintve egyáltalán nem ajánlott megoldás, ezt a viselkedést ma már általában külön kell engedélyezni.
    2. átirányít a mappa egy megadott nevű fájljára (erre a PH kezdőoldala jó példa, azonnal az URL végére csapja az index.html részt)
    3. hibát dob, mint a fenti esetben vagy itt. Az üzemeltetőn/a használt webszerveren múlik, hogy a visszaadott hiba 403 (nincsen jogosultság) vagy 404 (nem létezik), mindkettő jogos és mindkettőre van bőven példa.

    Manapság a 2. és 3. megoldás keverékét szokták alkalmazni: a főoldalra a 2. megoldást, míg az aloldalaknál a 3. megoldást. A PH így tesz, a főoldalon automatikusan bekerül az index.html a cím végére, míg egy aloldalon (fórum kezdőlapja hiányosan) jön a hiba.

    Másik fontos kérdés az aloldalak közti átirányítás kérdése: sok oldal ragaszkodik a www-mentes címhez, a PH például a www.prohardver.hu címről azonnal a prohardver.hu címre dob át.

    A problémás oldalnál egyszerűen elmaradt ez az átirányítás a pelikan.hu címről a www.pelikan.hu címre, mert az utóbbival megy az oldal ...

    [ Szerkesztve ]

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák