Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Penge_4 #20027 üzenetére

    "Régebben gyakoribb volt és őszintén szólva tök jó volt, hogy egy csomó tartalomhoz hozzá lehetett férni a szarul konfigurált webszervereken (főleg fizetős oldalakon volt jó)."
    Úgy értette, hogy a webszervereken manapság a default beállítás a gyökérbiztos beállítás, mivel egy Apache-ot vagy IIS-t is akárki képes beüzemelni, olyan is, akinek fingja sincs a megfelelő webszerver-beállításokról, de akárkinek lehet webszervere otthon, ha nagyon akarja (Options a vonatkozó direktíva, az Options +Indexes hatására felülbírálható a default beállítás, amennyiben ez engedélyezett (pl. ha egy szervernél (lásd pl. osztott tárhelyek) több oldal is üzemel, ott van, hogy a fejlesztő eldöntheti, adott könyvtárban szeretne-e mégis listázást az alapértelmezett tiltás ellenére, ezt az előbb írt sor beírásával megteheti egy .htaccess-fájlban, szóval nem túl bonyolult)
    IIS-nél is alapból tiltott (lásd directoryBrowse értéke alapból false).

    "403-nál van olyan, hogy belekattintasz az URL sávba, majd nyomsz egy Entert (gondolom valami cookie eltárolás vagy referrer lehet a háttérben) utána már működik. Általában hotlinkelést tiltó képeknél figyelhető ez meg."
    Jaja, ez a referer miatt van így (nem cookie-val szokás megoldani).

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák