Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Penge_4 #20066 üzenetére

    "A Network tabon ömlesztve van, a Resources tabon viszont kategorizálva. Na, az Operában sokkal átláthatóbb az egész, Chrome-ban meg egyedül az az egy pozitívum van (bár gondolom a webRequest API miatt), hogy "failed"-del kiírja azokat, amiket blokkolt. Az Operában meg se jelennek a blokkolt elemek."
    Hát akkor ide-oda egy-egy pont. Amúgy egyszerűbb lett volna, ha linkelsz egy screenshotot, az beszédesebb minden szónál :D
    Bekereteztem helyetted a lényeget :D

    Opera 12.16 (build 1860, x86), Dragonfly :

    Opera 12.16, Dragonfly

    Opera Next 16.0.1196.14 Inspector :

    Opera Next 16.0.1196.14 Inspector

    Ez mondjuk a Dragonfly-ban speciel tényleg jó, az újban csak MIME type alapján lehet rendezni az összeset ömlesztve, az oszlop nevére kattintással.
    De ilyen alapon az újban viszont a fejléceknél van ilyen füles megoldás :DDD

    O 12.16, Dragonfly:

    O 16.0:

    "Mert alapértelmezésben nem tudod kiválasztani az oldalon az elemet, csak ha belekattintasz a nagyítóba. "
    Erre mondtam korábban is, hogy jobb klikk az elemen, "Inspect element". Egyébként értem, mire gondolsz, ebben van is valami.
    De ez az, ami sokkal kevésbé zavaró dolog fejlesztésnél - legalábbis számomra, nyilván az igények változnak -, mint az az elképesztő amatőr dolog, hogy a webfejlesztős panelt csak egy példányban lehet futtatni (lásd Dragonfly).
    De ha már itt tartunk, speciel ezt Mozilláék nagyon ügyesen kitalálták, ott 3 dimenziós ábrázolásban láthatod az elemek hierarchiáját is, nagyon sokat segít az áttekintésben, és ezt natívan tudja (nem kell hozzá a Firebug). Például ezt átvehetné a többi böngésző, legalábbis valami hasonló megoldást, mert nagyon hasznos. Szóval ebben például ők találtak ki egy jó dolgot, ami segíti a fejlesztést, így a fejlesztőpanelek olvasztása lenne a legjobb. Mégis saját fejlesztéseim közben eddig a Google panelét találtam a leggördülékenyebben használhatónak.
    Ez nem jelenti azt, hogy ne vehetne át dolgokat akár a Dragonfly-tól, akár a Firebugtól, akár az említett Firefoxos 3D-s megoldástól.

    ">>"2. a paddinget nem cseréli le 4 helyen, hogy 4 helyen kelljen módosítgatnod, de lenyitható, és akkor szétbontva is látszik - hogyan csináltad?"
    Nem tudom hogy csináltam, de utána már nem tudtam a lenyílóba belekattintani, hanem a globálisat kellett átírnom. Olyan nehézkes az egész."

    Továbbra sem értem, mi a nehézkes.
    Most az alábbi ábrán látható módon beírtam az egyik bekezdéshez, hogy
    padding:4px 3px 2px 1px;
    ekkor ez lenyitható lesz (de nem muszáj lenyitni :U), hogy szépen lásd kibontva is ennek az ömlesztett változatnak a megfelelőjét (mi a top, right, bottom, left padding):

    Opera 16.0, Inspector, padding

    viszont ha módosítani szeretném, akkor az ömlesztett változatot tudom módosítani, teljesen logikusan:

    Opera 16.0, Inspector, padding, szerkesztés

    A nyomorult Dragonfly-ban rámegyek az elemre, és nem is tudom így egyből módosítani a tulajdonságait az épp kijelölt elemnek:

    Opera 12.16, Dragonfly

    csak ha hozzáadom a style attribútumot, és elkezdem bepötyörészni, amit akarok, vagy alul, a "New style" részben olyan selectort pötyögök be, ami épp illeszkedik erre az elemre, de akkor meg nem úgy viselkedik, mint az inline style-nál (mint amikor a style attribútumba pötyörészem az értékeket), hanem csak mintha a CSS-fájl végére dobáltam volna be... na ez a másik, ami rettenetesen idegesítő. Hát milyen szinten béna már ez? :D

    "Az Adblock és az Adblock Plus meg nem kezeli az nth-child-eket, ami miatt egy csomó esetben cseszhetem."
    Hogyhogy "nem kezeli"?

    "Van rá kiegészítő is. Kár, hogy sem privát módban nyitott képeknél, sem localhostról nyitott képeknél nem működik."
    Az egy dolog, ha a kiegészítőt szarul írják meg, de ettől még ez nem változtat azon, hogy az Imgur egy nagyon jó képfeltöltő és -megosztó szolgáltatás... tulajdonképpen nem tudom, ezzel most mit akartál igazolni... :U (Vagy ez a szokásos csak-azért-is-megpróbálom-megtalálni-a-sebezhető-pontot-jellegű kötekedés?)

    Az átirányítósdis, képmegosztós problémádra pedig szerintem itt dqdb elég jól igazolta, hogy jelen esetben rossz dologba kötsz bele, és rossz dolog miatt minősíted a WebKit/Blink-vonalat szarabbnak. Könyörgöm, itt oldalak hülyeségeiről beszélünk, nem pedig a böngészőmotoréról. Kezd egy kicsit olyan érzése lenni az embernek, hogy mindenáron be akarod bizonyítani, hogy a WebKit/Blink-vonal egy gány tákolmány fos, csak azért, mert kiherélték az Operát, de immár minden apróságban keresed a hibát, pedig a régi Operánál is lehetett találni bőven. Mindegyik böngészőmotornak megvan a maga hülyesége. Az valóban a Google hülyesége, hogy a legtöbb felhasználó miatt a böngésző beállíthatósága egyszerű, mint a faék, de ez még nem bizonyítja, hogy fos a böngészőmotor is. Vagy ha az, remélhetőleg majd az Opera közreműködésre révén javul. :DDD

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák