Új hozzászólás Aktív témák

  • kymco

    veterán

    A Chip magazin böngészőtesztjéről:
    A biztonság szemszögéből tesztelték a három nagy böngészőt IE7, FF2.0 és O9.1.
    A győztes a teszt alapján az Opera lett.
    Volt adathalász teszt, ahol mindhárom böngésző megfelelt.
    Utána bevetettek egy trójait (CoolWebSearch), ami hatástalan volt a FF-ra és az Operára, mivel ActiveX nélkül futnak, de az IE7 elvérzett...
    A böngészőtárak vizsgálatakor mindhárom böngésző tárhelye könnyen olvasható volt. Itt az döntött, hogy mennyire sokoldalúan kezelhetők a tárhelyen lévő adatok. Az IE7 elég primitívnek bizonyult (tárhelyméret változtatás, teljes törlés), a másik kettőnél a tárolt oldalak külön-külön törölhetők. És hasonló a helyzet a cache esetén is. Itt az Opera bizonyult a leguniverzálisabbnak.
    A hibák és foltozások alapján a tesztelők az Operát hozták ki győztesnek. A Secunia adatai alapján a legtöbb ismert hiba az IE-hez (elődei) tartozik (100), a FF 36-tal büszkélkedhet, az Opera 15-tel. összehasonlították a javítási hajlandóságot is.
    Az IE átlagosan 9 nap alatt foltozott, a FF 1 napig, z Opera itt 2 napos átlag javítási idővel a második lett (Symantec adatok alapján).
    Volt még teszt a memória zabálás tekintetében (Első az IE7, de előnye elolvadt, amint több weboldal volt megnyitva, a FF és az Opera a weblapok nyitogatásával szerényebben hízik), a honlapok betöltésének sebességében (HTML oldal felépítésében az Opera győzőtt kicsivel megelőzve a FF-ot). Nem volt nagy durranás a teszt, de örülök az opera sikerének.

    www.refujvaros.hu

Új hozzászólás Aktív témák