Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    Topikgazda

    válasz Robokutya #27355 üzenetére

    Az Opera frissítéskor mindig megtartja az előző verziót, amit majd a következő frissítéskor töröl.

    Valahogy meg lehet oldani hogy az opera ne frissítse magát kénye kedvére?
    Nincsen ilyen beállítás, és szerintem helyes, hogy nincsen ilyen beállítás. A böngésző manapság a legtöbbet használt alkalmazás és egyben a legtöbb támadásnak kitett alkalmazás is. Ha a felhasználónak lehetősége van arra, hogy ne frissítsen, akkor egy részük majdéneldöntömhogynekemmiajó felkiáltással nem frissít, ezzel egyszerre teszi ki önmagát és környezetét a sérülékenységek és támadások következményeinek.

    Sajnos az Operánál nincsen meg a Firefox esetében alkalmazott normál és ESR vonal, ahol az előbbi frissítései hibajavításokat és fejlesztéseket tartalmaznak, az utóbbié kizárólag hibajavításokat, így ahhoz, hogy biztonságilag naprakész legyél, megkapod az egyéb feature-öket is, amelyekkel együtt érkeznek az egyéb módosítások is. Szerencsétlen helyzet, szívtam már én is hiba miatt, ettől függetlenül felelőtlenségnek tartom az automatikus frissítés megkerülését.

    Egy ESR változat nagyon hasznos lenne, azonban nem tudok arról, hogy terveznének ilyet.

    a muktkor a lila betűkészlettel sikerült egy időre elüldöznie a bömgászőből
    Hardveres gyorsítás + videokártya driver szerencsétlen együttállása volt. Valamelyik oldal hozott workaroundot, azért szűnt meg (a Chrome-mal közös motor piacvezető részesedése miatt az ilyen problémák szerencsére hamarabb kijavításra kerülnek vagy az Opera, vagy a Google, vagy driverek oldaláról, mint amikor az Operának ott volt a Presto marginális részesedésével).

    oba: Firefoxban ESR változatot kell használni, ahhoz csak biztonsági frissítések jönnek ki, más változások nem történnek.

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák