Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    válasz Sk8erPeter #6339 üzenetére

    Vazz, nekem eddig ilyesmi csak Chrome-mal sikerült. :DDD Még FF-al is megfogott a 800 mega.

    10-es alfa vagy 9.64-es stabil változatról van szó? Mert előbbi produkálhat ilyesmit, utóbbinál már nagyobb probléma.

    Plugineknél szétnéztél, hogy mi van betöltve az Operában? Milyen oldalak futottak a megnyitott tabokon? Mert nem mindegy, hogy a tabon egy sima HTML oldal van nyitva, vagy HD YouTube videó vagy Java applet, esetleg egy PDF van betöltve Adobe Reader pluginnel.

    dehát 2 GB RAM birtokában nem is kell, hogy bekapcsolva legyen

    XP-nél tényleg nem, de Vistánál már célszerű. Ott (feltéve, ha nem Starter-t használsz :D ) a 2 giga az alap. Bár ez használati szokásoktól is függ. Én azt mondom, hogy 4 giga fölött már Vistában is felesleges, feltéve ha nem kódolsz 3HD videót és futtatsz PhotoShop-ot egyszerre, bár ott már az I/O prioritások miatt kevésbé van érezhető hatása, de akkor is felesleges HDD művelet, ugyanis nem csak akkor lapozza ki a memória tartalmát, amikor az betelik, hanem folyamatosan kilapozza, hogy ha hirtelen valami miatt szükség van a területre, akkor ki tudja üríteni a memóriát, majd visszatölteni a pagefile-ból ha már felszabadult a fizikai memória.

    Itt inkább azt nézd meg, hogy milyen oldalak voltak nyitva, mert lehet, hogy valamelyiken módosítottak valamit, vagy ha fórum, akkor beembeddeltek valamit, ami ezt okozhatta.
    A CPU használat nem ugrált az egekben?

Új hozzászólás Aktív témák