Új hozzászólás Aktív témák

  • Keem1

    addikt

    válasz Möhe #4244 üzenetére

    Előrebocsátom, nem foglak, de nem is akarlak megtéríteni ;)
    De én épp az ellenkezője vagyok. Őrizze csak szépen a bank a pénzemet, ő jobban ért hozzá (cipőt a cipőboltból). Még a 120 forintos rágót is kártyával fizetem. Soha szinte semmi készpénz sincs nálam. Működik, csak a nagyon nagyon kicsi boltokat kell elkerülnöm - amúgy is azt tenném.
    A fesztiválok is kezdenek szerencsére készpénzmentesek lenni. Pont figyeltem a Sparban, sokkal hamarabb végeztem a fizetéssel, mint mellettem a kp-s emberke. Nincs rossz visszaadás, nincs "hoppm nincs apró a kasszában", nincs "nem lenne aprója". Nem tudnak kizsebelni. Ha éjjel részegen a buszon átmotoznak, max a kártyát viszik el, amivel semmire nem mennek.

    A készpénzt imádók helyében én megfontolnám a kártyahasználatot. A bankok ugyan nem szentek, de a kártya semmiképp sem az ördögtől való. Havi 570 forintba kerül nekem a számla (tudom-tudom, van ingyen is), az éves kártyadíjjal együtt évente kb. 10 ezer forint a bankolásom. Ez az összeg egy év alatt semmi.A fizetésem fél százalékát se éri el (kb. 0,3%).

    A készpénz sincs ingyen, csak nem azonnal érzed az árát (nem havi számlán, vagy kivonaton). Akkor éreznéd igazán, ha hirtelen megszűnne a készpénz, és a vele járó költségeket mondjuk az emberek adójában kompenzálnák. Akkor hirtelen mindenki tisztában lenne az árával. Sőt, mondhatni a készpénzforgalom, a pénz pótlását és a fekete kereskedelemből kiesett adóbevételeket is ide sorolva iszonyatosan drága.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák