Új hozzászólás Aktív témák

  • vnorbi

    aktív tag

    válasz Dicker #4555 üzenetére

    Nem tudom, hogy az OTP-nél milyen hosszú érvényességgel adják ki a kártyát, de MKB-snél én ugyanezt tapasztaltam. Meg úgy tűnik, minden kártyánál elkezdődik ez a folyamat, csak azok 3 év után cserélődnek, nem kell nekik 5 évet kibírni. A vége felé csodálkoztam is, hogy egyáltalán használható, mert a mágnescsík széle konkrétan hiányzott a kártya sarkán.

    Végül két tényezőt tettem lelelőssé, a sok használatot nagyobb részben, kisebben pedig azt, hogy a pénztárca nem óvja megfelelően.

    A régi kártya esetén a "rosszabb már úgysem lesz" logika mentén a kártya szélét leragasztottam celluxszal. Ez valamennyire lassította a kopást. Az új kártyát meg már az elején elláttam ezzel a védelemmel, hogy minél később kezdjen széthullani. Már így is látszik a sarkainál, de jobban fogok rá figyelni, és cserélem a ragasztást, ha indokolt (ha már ilyen selejteket gyártanak).

    Ha ezzel nem akarsz vacakolni (mert tényleg sok év van még, amit ki kell vele húzni), akkor egész biztos van kártyapótlás az OTP-nél is, ami fizetős, de legalább lesz egy jó állapotú kártyád.

Új hozzászólás Aktív témák