Új hozzászólás Aktív témák

  • vnorbi

    aktív tag

    válasz MaciG #4624 üzenetére

    Nem leszel vele igazán beljebb, ha előre visszafizetsz olyan pénzt, amit még nem kellene. Az üzletszabályzatban elolvashatod, hogy pontosan mi is a túlfizetés, de nagy vonalakban annyi, hogy az adott türelmi időszakban legfeljebb annyi törlesztést várnak, mint amennyit kérnek. Ha többet fizetsz be, azt elkülönítetve kezelik, és majd csak a következő hónapban törlesztik be az akkori tartozásodba. Azaz így lehet benn pozitív egyenleged, és mégis túlhívhatod a keretet.

    (Ez a szabályzat az én értelmezésem szerint, de kb egy éve mégsem ez történt. Volt még valamennyi keretem, és elkezdtek jönni a jelek, hogy év végén meglepnek egy kártyadíj-terheléssel. Elkönyveltem, hogy ennek annyi, beterhelik a kártyadíjat, ezzel túlhívják a keretet, és bevasalják a túlhívás díját. De azért csak túltöltöttem, meg is jelent, mint túltöltött egyenleg, és láss csodát, sikerült abból a pénzből levonniuk a kártyadíjat büntetés nélkül).

    Ha úgyis netbankolsz, ott 1-2 nap múlva megjelenik a számlakivonat. Ha az alapján fizetsz, az egy megbízhatóbb és követhetőbb módszer lesz, mint a netbankban látott éppen aktuális egyenlegből kiindulni.

Új hozzászólás Aktív témák