Új hozzászólás Aktív témák

  • vektornfl

    tag

    Beruháztam ma egy VR-ba. ha valaki, még gondolkodik rajta leírom az első benyomásokat. Kicsit kettős érzések vannak bennem így elsőre.

    Pozitívumok:
    - maga az egész egy varázslat :D
    - a mozgás érzékelése nekem elképesztően pontos. Pontosan érzékeli a rendszer a legkisebb fejmozgásokat is, kontroller mozgását is kiválóan veszi.
    - Tényleg leírhatatlan, milyen élményt tud adni, hogy közel, azt érzed benne vagy a játékban (Rush of bloodban nem egyszer majdnem megállt a szívem)
    - A hozzá adott fejhallgató szerintem egészen jó (persze 1: botfülű vagyok., 2: gomb fülesről van szó). Határozottan jobb az élmény fejhallgatóval, mint hangfalakon keresztül ez egyértelmű, még a gyárival is.
    - Ugyan nem volt összességében hosszú ideig rajtam, de szerintem maga a szemüveg is a lehetőségekhez mérten kényelmes. Az orromat nyomta egy kicsit a végén, de ez gondolom amúgy sem egész napos használatra van kitalálva...

    Negatívumok:

    - Engem eléggé meglepett, hogy mennyi kábellel jár a cucc. Van még valami külön adapter is, tud egy kis káoszt előidézni a tv állványnál.
    - A képminőség igen gyenge. Egy 2d-s tévén nézett játékhoz képest mindenképp. Nekem talán ez a legnagyobb negatívum, ezen a téren kicsit többet vártam. Viszont mindenképpen meg kell említenem, hogy nekem sima PS4-em van nem Pro.
    - A játék kínálat nem tűnik túl erősnek jelenleg. Én eddig a Rigs-t és a Rush of Bloodot próbáltam érdemben. Egyikről sem gondolnám, hogy hetekig tudnám játszani.
    - Nagyon nehéz benne játék közben sörözni :D

    Játékok: én is osztom, azt a véleményt, amit több előttem szóló is említett, hogy talán most el kezdik kicsit tolni a VR-t. A fejlesztőknek talán lassan elég nagy lesz a bázis ahhoz, hogy megérje dolgozni komolyabb játékokon. Valószínűleg az sem a véletlen műve, hogy PS plusz ingyenes havi játékoknál egyre többször van + VR játék is.
    Szerintem hiányoznak a komolyabb tartalommal bíró játékok jelenleg. Nagyon kíváncsi vagyok a most megjelent skyrim-re, bár ez sem az én világom, de ez már egy "teljes játéknak" tűnik és ilyenek mindenképpen kellenek, hogy ez a projekt hosszú távon működjön.
    Én személy szerint elképesztően várnék rá egy verekedős játékot. Anno volt PS3 move-om, meg is vettem hozzá a Fight nevű játékot. Grafika nagyon rendben volt, meg minden egyéb, de az érzékelés valami egészen botrányos volt, konkrétan játszhatatlan. Most így VR mellett szívesen elbohóckodnék vele úgy, hogy ahogy fentebb írtam az érzékeléssel nem hiszem, hogy probléma lehet.

    Összességében a nagyon rövid próba, azt mondatja velem, hogy ennyi pénzért, amiért most már hozzá lehet jutni megéri. Az nekem nem kérdés, hogy ennek kell lennie a jövőnek. Nekem két dolog hiányzik a teljességhez: 1. ennél határozottan jobb grafika., 2. teljes értékű játékok.

    Más: tudom számtalanszor elhangzott, már itt a kérdés, hogy jobb e Pro-n a VR (igen, tudom jobb), de ha csak ez az egyetlen szempont, akkor megéri szerintetek váltani? Grafika minőségében határozottan érezhető a különbség?

Új hozzászólás Aktív témák