Új hozzászólás Aktív témák

  • Rigormortiis

    addikt

    Lassan végére érek a Controlnak, íme néhány gondolat róla:

    A játék harcrendszere gyakorlatilag a legjobb, amit eddig tps-ben láttam. Technikailag sajnos nincs a program a helyzet magaslatán, de minden külső hibáját feledteti velem az a mechanika, amit a harchoz kitaláltak. Fura, mert az AW-nek pont ez volt a gyenge pontja. De ha már Alan Wake: A Remedy eltökélte, hogy univerzumot épít, és mind az AW-t mind a Quantum Breaket beépíti a játékba. Az AW téma most kap majd egy különálló sztori dlc-t, de az alapjáték is tele van nagyon jó utalásokkal, háttéranyagokkal. Ezek nem csak egyszerű easter egg-ek hanem valóban beépítik a Control univerzumába, és nagyon okosan csinálják. A QB sajnos kimaradt eddig, de az is benne van.

    A történet nem nagy eresztés, a setting viszont, ahol az egész játszódik, zseniális, ha adunk neki egy kis időt. Őszintén megmondom, a játék első felén (kb 5-6 óra) csak a harcrendszer rángatott végig, mert csak azt élveztem, sem a főszereplő, sem a sztori nem érdekelt, de amint megszokjuk ezt a fura Oldest House-t és jobban átlátjuk a hogyan-miérteket, nem ereszt. A helyszín elég egyhangú, de ez a koncepció része, nekem tetszik ez a nyomott hangulat.

    Ami engem illet, imádom, valószínűleg a platinára is rámozdulok, és tűkön ülve várom az AWE kiegészítőt.

    A játék legnagyobb hibája szerintem egyértelműen az, hogy már az első pillanatban is mindent a játékosra zúdít, azt sem tudod, hol vagy, mit csinálsz, mi ez a hely, és megértem, ha ez sokaknak nem tetszik. De ha időt adunk neki, akkor meghálálja!

    Más: Bezsákoltam pár címet a nyári akció keretén belül:

    -Tomb Raider 3 (a címe sincs meg, de a dzsungeles): Kövezettek meg, én imádtam az első két részt, és 6000 forintot ez is biztosan megér.

    -Unravel 1-2: Hogy a csudába maradtak ezek ki eddig nekem? Alig bírtam letenni az első részt, annyira megható és szerethető játék.

    Plague Tale: Még nem indítottam el, de itt is sokan dicsértétek, 4 ezer talán nem sok érte.

    Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 5, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled

Új hozzászólás Aktív témák