Új hozzászólás Aktív témák

  • ViZion

    félisten

    válasz ViZion #1006 üzenetére

    Nah, ma ráértem, igaz felületesen, de gyorsban kipróbáltam mindent IS. :o

    Netdata: ez is mint a Grafana, rengeteg cuccot hoz, de saját dashboardot nem tudtam csinálni, a settings szürke, gondolom cloud kell. A videókban látott látványos mutatós dashboardot nem tudtam előcsalni, valami volt, de nem az igazi.
    VM-ekhez görgetni kell, meg keresgélni: ez nem az, amire rápillantok és kész.
    Netdata azért csak jobb lett volna VM-ben, mert bizony bekavart a dpkg-ben [link] nálam is ez volt, megoldás lentebb a kommentekben.

    Checkmk: a netes videók szerint haladtam, már a saját VM-jét sem tudta hibátlanul monitorozni, authentikációs baja volt... erre viszont kis guglival sem találtam megoldást, jópofák a leírások, de működő példa jobb lenne. Ahogy láttam, mások is elakadtak. Rebootnál a root autologin-t sem engedi, nem indul semmi alapból, szal. ezzel azért kell szuttyogni, nem egy out-of-the-box dolog. Indításkor is dob pár hibát, ami az OMV-re emlékeztet, az is tönkre rakta magát. :B Egyelőre itt megálltam vele.

    Observium: ez kimaradt fentebb, turnkey linuxként is van. snmpd service kell neki...
    Felraktam, működik... Sajnos ez is olyan, h mindent IS tud, de egy normális manuál dashboardot nem enged összerakni. Minden van: CPU, Memory, stb... de minden külön lapon. Nekem nem kell részletes infó pl. ramról, de egy összkép legyen az első lapon, ahonnan lehet a részletekre lépni, ha indokolt. Nem akarok 8 oldalt végigkattintgatni.
    Az eszköz oldal elég jó, de ott meg nem lehet módosítani. Event log középen, nem érdekel... Szal. nekem ez kuka sajnos.

    Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

Új hozzászólás Aktív témák