Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz olbaidhun #14808 üzenetére

    "A konzolos társadalomnak is megvan az előnye, míg a PC is nagy játékos platform, akkor is ha mindenki temeti. Ennek a két végletnek el kellene férni egy polcon, nem kellene mindig egymásnak ugrani!"

    Senki nem mondott mást és senki nem ugrott a másiknak, de olyan hülyeségeket ne állítsunk már, hogy nincs normálisan játszható FPS PS3-ra! Az RTS-t meg egyszerűen nem is értem: alapvetően nem konzolműfaj. Nekem is van PC is, PS3 is, mindkettőn játszok, mindkettőn más miatt. A PC grafikában überelhetetlen, a konzol meg kényelmes és megvan a saját hangulata, ami miatt szerethető és ami a PC-nek sose lesz meg.

    "Azért elmesélném még neked DM-FAN, hogy a ps3 gép mégis csak elképesztő teljesítménnyel bír, keményen tesztelemés főleg az újabb címek (cod-ok, uncharted2, assasin creed2, gow3 újra, stb), és qvajó a hardver, nem is beszélve a GPU képességeiről!"

    Azt hittem ezt már múltkor letárgyaltuk... Szerinted a COD alatt elképesztő teljesítményt nyújt a PS3??? Pfff... Hát, nem is nagy művészet 576p-nél nem sokkal magasabb felbontásban futtatni azt a címet (ugyanis még a 720p-t sem éri el a felbontás, amin fut PS3-on), de mondjuk úgy is néz ki. Mikor a csak PC-vel rendelkező és azon igen sokat játszó ismerősöm meglátogatott és meglátta, hogy a COD V-öt nyomom PS3-on az volt az első mondata: "Hát ez ritka gányul néz ki a PC-s verzióhoz képest." Pedig nincs erős gépe, nekem viszont igencsak jó plazmám van, tehát nem ezen múlt. ...és sajnos igaza van. Nézd meg hogyan néz ki egy mezei DX9-es kártyán 1680x1050-ben pl., az 1080p-s PC-s felbontásáról meg ne is beszéljek! Nem kell hozzá több százezer forintos gép, konkrétan egy 100 eFt-os PC is szebb grafikát hoz ki abból a játékból, mint a PS3. Ugyanez érvényes az Assassin's Creed-re is. Ettől függetlenül még jó vétel a PS3 (mielőtt megint azzal a baromsággal jössz, hogy de rakjak neked össze PC-t 60 eFt-ból) és ha konzolt kell venni egyértelmű, hogy ez a jó választás, de olyat megint ne mondjunk már, hogy elképesztő teljesítménye van a PS3-nak, mert ez már két éve se volt igaz.

    Az Uncharted 2 és a GoW3 valóban szépek, mivel exkluzív címek és igencsak brutál fejlesztés és konkrét hardverre történő optimalizálás áll mögöttük (nameg olyan kiadók, akik évek óta csak PS3-ra fejlesztenek), csak ezekre meg kár hivatkozni, mivel évente egy ilyen szoftver jelenik meg PS3-ra, ami ennyire egyben van, de egyébként ezek is csak 720p címek, ami így 2010-ben már kevés egy next-gen konzoltól.

    Szóval maradjunk annyiban, hogy az általad dicsőített GPU már 2007-ben is szűk keresztmetszetként funkcionált ebben a hardverben, ezt maga a Sony is elismerte és többek közt ezért sem tudnak 1080p-s címek megjelenni PS3-ra, mert egyszerűen meghalna alattuk a gép. Ismét belemehetnék abba, hogy lehet rá úgy programozni, hogy kijöjjön belőle több, csak a szoftvercégek cseszik ezt megtenni és ez főként ismétcsak a Sony-nak róható fel, amiért ilyen nehezen programozható platformot hozott össze. Ezt a hibájukat is elismerték a japánok és nemrégiben be is jelentették, hogy a PS4 nagyban fog hasonlítani egy jelenlegi asztali PC struktúrájához és a PS3 felépítését olyan gyorsan elfelejtik, ahogy csak tudják. Szerintem nem attól tekinthető erősnek egy gép, hogy az összes munkatársadnak be kellett szerezni egyet 1-2 cím miatt. Akkor lehetne a kor színvonalának megfelelőnek és brutálisan jó hardvernek nevezni, ha képes lenne 1080p-ben elfogadható sebességgel futtatni a játékokat, de erre sajnos már 720p-ben is egyre kevésbé képes (lásd az idén megjelent több multiplatform címet).

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák