Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz bwoay #4360 üzenetére

    Felskálázást illetően fel és le is kell skáláznia a TV-nek 720p esetében. 720p=1280x720, vagyis a felső értékből 1024-et, az alsóból meg 768-at kell csinálni a gépnek. Tehát valóban nem natívan jeleníti meg, de ennek semmi hátulütője nem vehető észre, ha mellétennél egy 1366x768-as felbontású 50"-os Pana-t sem látnál különbséget a nagyobb méretet leszámítva, a skálázó elektronika ugyanis nagyon jól működik.

    Viszont egy HDCP-képes, jó minőségű, 100 eFt körüli árú kisméretű (22"-os) monitorhoz képest, ami esetleg képes is natívan megjeleníteni a képet sokkal jobb képminőséget, nagyobb képet kapsz, ergo nagyobb élményt. A srác rendelkezésére álló 120 eFt-hoz pedig már "csak" 50 eFt-ot kéne gyűjteni, azonban ennyi többletpénzért nem annyi többletszolgáltatást kapna, mert lenne egy jó 107 cm-es plazmája, amiben ugye tuner is van (digitális is), valamint játszani is nagyobb méretben tudna és ha van egy jó DVD-lejátszója, akkor a DivX-ek is tökéletesek. Mondjuk az tény, hogy PC-re nem javasolnám a plazmát a beégés miatt (mondjuk nem célszerű 6 órán át rajtahagyni egy Windows asztalt), szóval a PC-monitora ekkor még mindig hiányzona.

    Én azt vallom, hogy előbb legyen meg a kabát (egy jó megjelenítő), aztán meg a gomb (PS3). Én is így csináltam, ezért kellett közel egy évet várnom a PS3 vásárlással, 100 eFt nem kis pénz ilyen célra. :(

    szasanyi: Láttál már pl. PS3-at, vagy Blu-Ray-t futni egy PX-szériás, 1024x768-as felbontású plazmán? Ha nem másfél méterről nézed, hanem mondjuk 2-ről, akkor semmi különbséget nem fogsz tapasztalni egy fullHD TV-hez képest. Tudom, mert ismerősömnek fullHD-s modellje van és meg is bánta, hogy egy százassal többet adott a HD-Ready-hez képest, mert nem sok jelentősége van. A 24p-t meg tudja a PX is. Nem minden a felbontás, a HD-Ready követelményhez pedig csak a 720 fizikai sor megléte a kritérium, az pedig az 1024x768-ban megvan. A különbség az 1366x768-hoz képest csak a square-pixelekben van, amit nem nevezhetünk "lebutításnak".

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák