Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz PSti #5228 üzenetére

    Az a Te bajod. Én már lassan egy éve használom nagy megelégedettséggel a HD-Ready plazmámat és még a profi fotós ismerősöm (aki csak fullHD-s kijelzőkkel dolgozik) is azt mondta a TV-m kapcsán, hogy tényleg elképesztően szép képe van az idei HD-Ready-s Pana-knak és bizony nem sok különbség látható, pláne Blu-Ray forrásnál a fullHD-hoz képest. SD-forrás esetén meg ugye még jobb is a HD-Ready, tehát ha mondjuk tele a polc DVD-vel, akkor még rosszabbul is jársz a fullHD-s kijelzővel.

    Mire felfut a Blu-Ray, teljes lesz abból is a kínálat, addig meg már rég lecserélem a HD-Ready plazmámat egy fullHD-s OLED TV-re, de az még legalább 2 év. Addig meg teljesen jó nekem a HD-Ready. Pont most értem haza a házimozi és Hi-Fi kiállításról és gyakorlatilag csak Pana és Pioneer TV-k voltak (HD-Ready-k és fullHD-k vegyesen). Egymás mellett néztem több méret és típusba tartozót is (többek közt a sajátomat is) és bizony igencsak mereszteni kellett a szememet, hogy lássam a különbséget a HD-Ready és fullHD között és ahhoz, hogy meglássam már bizony méteren belülre kellett mennem. Beszéltem több kiállítóval is, egytől egyig azt mondták, hogy nekik is "csak" HD-Ready van otthon, mert teljesen fölösleges másfélszer annyit kiadni rá. Konstatáltuk is az egyik HD-Ready-s Pio mellett állva, hogy akinek ez a kép nem felel meg, az vegyen csak fullHD-t duplaáron.

    Nem fogsz rosszabb minőségű képet kapni a HD-Ready-n sem, mivel lefelé kell konvertálni a felbontást. Én abból a pénzből, amivel többe kerül a fullHD, sokkal inkább képátlót növelnék, az sokkal látványosabb különbség. Nem mindegy, hogy 42" vagy 50" (107 cm vs. 127 cm).

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák