Új hozzászólás Aktív témák

  • anulu

    félisten

    egy kicsit a ps3mediaserver használatáról, mert lehet, csak nekem volt egyértelmű...

    szóval: letölt, kicsomagol.

    az első buktató az indításnál jöhet, ugyanis először a PS3-at kell bekapcsolni, megvárni, míg teljesen magához tér, és csak utána lehet a PC-n elindítani a programot. nálam DHCP-re van a konzol állítva, routeren keresztül kb 10mp után meg is találták egymást.

    a beállításokkal nem nagyon szöszmötöltem. a legfontosabbak:
    General Configuration / number of cores: mennyi CPU magot használhat. 1-nél 1080p-ben szaggathat picit, 720p-re tökéletes, 2-nél 1080p-ben sincs gond. nálam 2,4GHz-en fut egy mag. ezt mindenkinek magának kell kitapasztalni, de ha mással nem izzad a gép, és dual-core cucc van benne, szvsz nyugodtan oda lehet adni mind2 magot.

    General Configuration / Navigation/Parsing setting-ben a Thumbnail generation legyen bepipálva, ez fontos! (ez az alapértelmezett.)

    Transcoding Settings-ben csak az audio channeleket állítottam stereora, minden mást hagytam. mkv fileokat tökéletesen vitte, minden másra a PC-n futó windows media servert használom, úgyhogy nem tudom, h avi, wmv, stbhez miket kell átállítgatni, a default tökéletes volt mkv-hoz. :)

    Folders Sharing - a lényeg. itt mondhatjuk meg, hogy mit is akarunk megosztani a PS3-munkkal. a "Hide #Video Settings# Folder"-t senki ne pipálja be, különben nem lehet hang és feliratsávot választani :(
    mint a neve is mutatja, itt foldert kell kiválasztanunk. miután megvagyunk, nyomjunk egy kövér "Save"-t, és a biztonság kedvéért indítsuk újra a programot, hogy minden megmaradt-e úgy, ahogy belőttük.

    a PC-s résszel ezzel meg is vagyunk, nézzük, mire jutottunk!

    PS3-on a "Video" részben kell találnunk egy "PS3 Media Server (gépnév)" almenüt, ezen belűl pedíg a megosztott mappáinkat, valamint, ha nem hide-oltuk el, akkor a Video Settingben lehet auto-load sub/srt file-t bekapcsolni, de ez nem érdekes számomra, mert csak mkv-re használom :)

    ha bemegyünk egy folderbe, ahol .mkv file van, akkor ott találunk egy virtuális "#--TRANSCODED--#" mappát is. ez az érdekes :) ugyanis sajnos, ha elindult a film, akkor már benne nem lehet sem hang sem feliratsávot választani. a külső .ac3 hangsávokkal elboldogul. szóval: ebben a transcoded mappában lehet kiválasztani, hogy milyen hang / sub beállításokkal akarjuk a filmet megnézni. a kiírások elég egyértelműek, érdemes az ország zászlókat nézegetni :) ha megvan a hőn áhított hang / felirat kombó, akkor kövér "X"-et nyomunk a controlleren, hátradőlünk a székben, és mehet a mozizás.

    remélem, segítettem :)

    [ Szerkesztve ]

    "Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB

Új hozzászólás Aktív témák